Πάγκαλος: Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης!

«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δικαιώνεται απόλυτα όταν είπε το «μαζί τα φάγαμε».

«Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα», είπε ο κ. Πάγκαλος και προειδοποίησε για «πολιτιστική ρευστότητα που μπορεί να οδηγήσει η στάση που λέει ‘’θέλω να εκδικηθώ’’. «Δεν είναι λύση

το να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με αγανάκτηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, ενημέρωσε και για την πρόθεσή του να εκδώσει σύντομα ένα βιβλίο, στο οποίο θα αναλύει την έννοια της συνευθύνης.

Όπως προέβλεψε, αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, «η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια» και σημείωσε ότι «το κόμμα του κ. Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας».

Ο κ. Πάγκαλος δικαιολόγησε και την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική, λέγοντας ότι εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα έπρεπε να ήταν στη μία Βουλή για μία τετραετία. «Είμαι ήδη 74 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 78.... Πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθώ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου και το ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι η απόφασή του ήταν «σωστή», «αφού εκείνη την εποχή βρισκόμασταν μπροστά σε μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, με τη γείτονα χώρα να απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, η οποία τότε δεν ήταν στην ΕΕ».

«Θα ήταν τερατώδες εάν εγώ έλεγα ότι διαφωνώ με την εισήγηση των στρατηγών», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος, ενώ για τις «μίζες» είπε πως «δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον εάν δεν έχεις αποδείξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα