Παύτηκαν 4 υπάλληλοι το Ληξιαρχείο Αθηνών

Την παύση της διευθύντριας, της προϊστάμενης και δύο υπάλληλων του Ληξιαρχείου Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στον απόηχο της εύρεσης της μικρής «Μαρίας», η οποία είχε πιστοποιητικό γεννήσεως από το Δήμο Αθηναίων, σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Στο πλαίσιο ελέγχου για την περίοδο 2008-2013, διαπιστώθηκε ότι οι 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις για πιστοποιητικά γέννησης που καταγράφηκαν το 2011, αυξήθηκαν στις 200 το 2012 και στις 400 το 2013.

Οι περισσότερες ετεροχρονισμένες

δηλώσεις προέρχονται από το 4ο δημοτικό διαμέρισμα, περιοχές που υπάρχουν πολλοί Ρομά. Οι τέσσερις υπάλληλοι παύτηκαν, επειδή δεν προειδοποίησαν για τη μεγάλη μεταβολή στα στοιχεία του Δήμου.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα ζητήσει τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και της Αστυνομίας, καθώς το όλο ζήτημα «ακουμπά» και την έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως θα ζητήσει από την ΚΕΔΕ τη διενέργεια ελέγχου στα δημοτολόγια όλων των Δήμων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα