Π. Σκουρλέτης: «Βασική επιλογή της κυβέρνησης η καταστολή»

Με αφορμή την επιστράτευση των καθηγητών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αδιαλλαξία» και «αυταρχισμό» της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι η καταστολή έχει γίνει «βασική στρατηγική επιλογή της».

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι, το σκεπτικό αυτής της επιστράτευσης δεν αφορά μόνο τη δεδομένη συγκυρία των εξετάσεων και των εκπαιδευτικών. Αφορά μια πολιτική απόφαση που συνιστά μια προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού να

εμπεδωθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα έκτακτων μέτρων στην κοινωνία», σημειώνει. Παράλληλα, διερωτάται γιατί η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα επίμαχα μέτρα για να γίνουν οι εξετάσεις και να αρχίσει ο διάλογος. «Εδώ που έχουμε φτάσει, νομίζω, αυτή είναι η μοναδική διέξοδος. Και την αποκλειστική ευθύνη την έχει πια η κυβέρνηση, που πυροδοτεί αυτό το κλίμα και παίζει με τις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να θυμόμαστε το σχολείο την ώρα των εξετάσεων», διαμηνύει λέγοντας ότι πρέπει να βλέπουμε τη συνολική εικόνα στην Παιδεία, η οποία «είναι επιδεινούμενη. Η συνολική εικόνα, λοιπόν, μιλάει για δεκάδες ώρες που έχουν χαθεί από κενά που έχουν υπάρξει. Μιλάει για καθηγητές οι οποίοι, παρά την κατάργηση των επισήμων προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, μόνοι τους αφιλοκερδώς πήγαν και ανιδιοτελώς έκαναν φροντιστήρια».

Επίσης, διερωτάται: «Γαλήνη είναι να βλέπεις τον πατέρα σου να χάνει τη δουλειά του; Γαλήνη είναι να πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι; Γαλήνη είναι να πηγαίνει το παιδί και να λιποθυμάει από την πείνα μέσα στην τάξη;».

Keywords
Τυχαία Θέματα