Π. Σκουρλέτης: Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια του Σαμαρά

Αισιόδοξος δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ότι κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
«Η κυβέρνηση νομίζω ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει, υπάρχει ένα έργο που πρέπει να συνεχιστεί, κανείς δεν ήθελε σε αυτή τη χώρα πρόωρες εκλογές ουσιαστικά έχει ξεπεραστεί αυτή η κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

«Αυτή η κυβέρνηση

απέτρεψε τη χρεοκοπία. Είναι λογικό να χρειάζεται η κυβέρνηση μια αναπροσαρμογή, ο πρωθυπουργός γι’ αυτό παρουσίασε πρόταση εννέα σημείων. Υπάρχει πρόθεση για μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αποφύγαμε τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

«Η ΕΡΤ ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και με απόφαση του ΣτΕ» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εκτιμά ότι η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά και εξαναγκάζει σε αναδίπλωση τον πρωθυπουργό.

«Η τηλεόραση πρέπει να ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς» σημείωσε, τονίζοντας ότι η εκπομπή δημόσιου σήματος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

«Οι εταίροι κλείνουν το μάτι στις απολύσεις (των εργαζομένων της ΕΡΤ) η συζήτηση μεταξύ τους είναι προσχηματική» παρατήρησε.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση η κατάθεση πρότασης μορφής κατά της κυβέρνησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, αναφέρει με τη σειρά του ότι η ΕΡΤ έπρεπε να εκπέμψει άμεσα –από σήμερα το πρωί- σήμα σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«(...) Ό,τι λύθηκε δεν επανασυστήνεται αυτό δυστυχώς είναι το μήνυμα του προέδρου του ΣτΕ. Υπάρχει η ΕΡΤ, αλλά μόνο για τις ανάγκες της εκκαθάρισης» διευκρίνισε.

Τέλος, ο γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ. «Άνοιγμα της ΕΡΤ σημαίνει να υπάρξει ένα πρόγραμμα – το πρόγραμμα που υπήρχε» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα