Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα, αλλά ουδέτερο ον!

Σε μια ιστορική και πρωτόγνωρη απόφαση προχώρησε το εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, το οποίο έδωσε νομική αναγνώριση στο δικαίωμα ενός ατόμου που δεν επιθυμεί να ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό ούτε με το γυναικείο φύλο! Μάλιστα, η απόφαση αυτή ανατρέπει τα όσα ίσχυαν στη χώρα για τα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου, τα οποία αναγράφουν ένα από τα δύο φύλα.

H απόφαση αφορούσε τον 52χρονο Norrie, ο οποίος σχολίασε μετά την απόφαση των εφετών ότι «δεν υπάρχουν πολλοί από μας, τέτοια περίεργα όντα, ο νόμος όμως πρέπει να ισχύει για όλους». «Αυτή είναι

η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει ότι το φύλο δεν έχει μόνο δύο όψεις, το θηλυκό και το αρσενικό και πρέπει να επισημοποιηθεί αυτό νομικά σ' όλα τα νομικά έγγραφα» δήλωσε μία από τις δικηγόρους του Norrie, η Emily Christie.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν η κυβέρνηση αναγνώρισε στον Norrie το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι αορίστου γένους (sex not specified). Μετά απ΄αυτό όμως έλαβε μια επιστολή του ληξιαρχείου, η οποία ανέφερε ότι επρόκειτο για λάθος. Τότε ο Norrie θέλησε να βρει το δίκιο του στο εφετείο. Εκεί οι τρεις εφέτες ομόφωνα συμφώνησαν ότι «αν το εξετάσουμε σημασιολογικά, ο όρος "φύλο" δεν έχει αποκλειστικά διπλή έννοια, δηλαδή αρσενικό ή θηλυκό».

Keywords
Τυχαία Θέματα