Ουκρανία: Ετοιμος να δεσμευτεί σε νέα εκεχειρία ο Ποροσένκο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έτοιμος να δεσμευτεί σε νέα εκεχειρία δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δεσμευθεί σε μια εκεχειρία με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία υπό ορισμένους όρους.

«Ο Ποροσένκο υπογράμμισε

ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει σε μια εκεχειρία μόλις υπάρξει επιβεβαίωση ότι αυτή τηρείται διμερώς, καθώς και ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι όμηροι και ότι υπάρχει έλεγχος των συνόρων μέσω της εποπτείας του ΟΑΣΕ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποφάσισε την Τρίτη να μην ανανεώσει τη μονομερή εκεχειρία που είχε κηρύξει έπειτα από πολλές επιθέσεις των αυτονομιστών ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιτρέπει σε μαχητές και όπλα να εισέρχονται στη χώρα μέσω των κοινών τους συνόρων.

Το άρθρο Ουκρανία: Ετοιμος να δεσμευτεί σε νέα εκεχειρία ο Ποροσένκο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα