Ως τις 15/4 η διορία για τα ανασφάλιστα οχήματα

Διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών θα πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) δύο φορές το χρόνο, με σκοπό να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία

ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που θα περάσει από τη Βουλή για ψήφιση, κάθε αυτοκίνητο που έχει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας οφείλει να είναι ασφαλισμένο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείται ή όχι.

Για όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα, προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο, με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του, καταβάλλοντας και παράβολο υπέρ του δημοσίου, το οποίο «αγγίζει» τα 250 ευρώ. Επίσης, αν οι Αρχέδς εντοπίσουν τους κατόχους να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, αφενός θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες, αφετέρου θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, εάν το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ, και πρόστιμο 250 ευρώ, εάν αφορά δίκυκλα.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που τα ανασφάλιστα οχήματα «πρωταγωνιστήσουν» σε ατύχημα, θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη.

Τέλος, βάσει του νομοσχεδίου, δίνεται διορία σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα να αποφύγουν τις νέες αυστηρότερες κυρώσεις εφόσον ασφαλιστούν έως τις 15 Απριλίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα