Ορυχείο-τάφος για 201 άτομα (vid+photos)

Ασύλληπτη τραγωδία στην Τουρκία, όπου όλο και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών, στο ανθρακωρυχείο δυτικά της χώρας, μετά την κατάρρευση στοάς. Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει ότι τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι είναι κάτω από το έδαφος παγιδευμένοι.

«Χάσαμε 201 αδελφούς εργάτες. Έχουμε φόβους ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας. «Το δυστύχημα που είδαμε να συμβαίνει σήμερα στην ιδιωτική αυτή εγκατάσταση είναι πραγματικά μία δολοφονία στο μέγιστο βαθμό της. Είμαστε αντιμέτωπη

με τη χειρότερη εργατική δολοφονία στην ιστορία της χώρας», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Ένωσης Ανθρακωρύχων «Maden-İş», Τσετίν Ουιγκούρ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για την τραγωδία, ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεκίνησαν από τη στιγμή που μάθαμε για το ατύχημα. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε πιο ξεκάθαρες πληροφορίες».

Το βραχυκύκλωμα

Η διαχειρίστρια εταιρεία του ανθρακωρυχείου SOMA Kömür İşletmeleri A.Ş επιβεβαίωσε ότι το ατύχημα κόστισε ανθρώπινες ζωές, ενώ πρόσθεσε ότι η τελευταία αυτοψία εκεί πριν από δύο μήνες δεν έδειξε κάτι που να έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες των εγκαταστάσεων. Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των παγιδευμένων εργατών.

Το ατύχημα σημειώθηκε σε δύο χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όταν βραχυκύκλωμα έθεσε εκτός λειτουργίας τον ανελκυστήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα