Οριστική λύση για την Ελλάδα ως το τέλος του έτους

Σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα (Τετάρτη) στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Οι δύο ηγέτες δήλωσαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ σημείωσαν την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους.

«Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα

ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

«Θα πρέπει να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόικας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση -Γαλλίας και Ισπανίας- ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα