Οργή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τα πνεύματα στην πολιτική ζωή και την κοινωνία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σήμερα τα ξημερώματα δολοφονία στην Αμφιάλη με πολιτικά κίνητρα.

Θύμα είναι ένας 34χρονος, ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών, και πιο συγκεκριμένα της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλεται.

Η Αστυνομία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε ως ύποπτο ένα άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Ειδικότερα, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, κυνηγήθηκαν από άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα με τη παρέα του βρισκόταν στην καφετέρια, παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα και λίγο πριν τη συμπλοκή είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από 10 άτομα έξω από την καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Για το αιματηρό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Τεταμένο είναι το κλίμα σε ολόκληρη την χώρα, μετά τη δολοφονία του Πέτρου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Ο δολοφόνος του, δήλωσε στην Αστυνομία μέλος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να ξεσπάσουν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της χώρας έξω από τα γραφεία του κόμματος. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Επεισόδια σε όλη την Ελλάδα

Σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας έβγαλε περίστροφο στους διαδηλωτές.

Στα Χανιά άγνωστοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χ.Α. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thousandnews.gr οι διαδηλωτές θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα, από μέλος του κινήματος. Ωστόσο, άνδρες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο όπου τοποθετήθηκαν κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Τρομερή κινητοποίηση υπάρχει σε μεγάλη μερίδα πολιτών, μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από μέλη της Χρυσής Αυγής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (18/09) στο Κερατσίνι.

Καλέσματα για διαδηλώσεις υπάρχουν απ’ όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

ΑΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121

ΛΑΡΙΣΑ στις 18:30 Πλατεία Ταχυδρομείου

ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς

ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου

ΚΡΗΤΗ

(ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς

(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων

ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία

ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 (ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το σημείο του καλέσματος)

ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ στις 18:00 στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη έξω από το τμήμα του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΛΙΒΑΔΕΙΑ στις 19:00 στην κεντρική Πλατεία

ΑΙΓΙΟ: στις 19:00 στα Ψηλά Αλώνια

ΚΑΒΑΛΑ: 18:00 πλ. Καπνεργάτη

ΚΑΡΔΙΤΣΑ στις 18:00 Κεντρική πλατεία (Ελευθερίας)

Πολιτική καταδίκη

Παρέμβαση Παπούλια για τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι

Κεδίκογλου: Όλοι μαζί να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας

Τσίπρας: Σχέδιο αποσταθεροποίησης ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα

Κουβέλης: Μέτωπο υπέρ της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές

ΠΑΣΟΚ: «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή»

ΑΝΕΛ για το φόνο στο Κερατσίνι: Να διαμορφωθεί πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο

Χ. Παππάς: Οι προβοκάτσιες κατά της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν

ΦΩΤΟ: Μάριος Λώλος

Keywords
Τυχαία Θέματα