Ώρες ευθύνης για όλους

Του Χρήστου Κούτρα

Η χώρα θα βρεθεί σε τραγική κατάσταση, αν δεν βρίσκεται ήδη. Χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και άνθρωποι που ψάχνουν την τύχη τους στην Ευρώπη συνωστίζονται εντός ελληνικών συνόρων. Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει ανήμπορη να διαχειριστεί το θέμα και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δυσκολέψουν τη ζωή καταπατώντας όσα και εκείνοι συναποφάσισαν στη σύνοδο κορυφής. Ο κύριος Τσίπρας εμφανώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση ούτε μέσω της διπλωματικής οδού, ούτε μέσω

της πρακτικής. Οι μετανάστες κάνουν τουρ ανά την επικράτεια και η ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει ούτε καν μηνύματα πως η χώρα μας δεν μπορεί να δεχθεί άλλο κόσμο. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός κάνει τον δύσκολο στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, το οποίο τελικά δε θα γλυτώσει, γιατί όπως φαίνεται ο κύριος Τσίπρας δεν το θέλει και πολύ.

Η αξιολόγηση δεν προχωράει, η οικονομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και οι αγρότες είναι στους δρόμους, καθώς για ακόμη μία φορά ο κύριος Τσίπρας δεν κατάφερε, εμφανώς αμήχανος, να πείσει πως πρέπει να στηριχθεί το σχέδιό του. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, με βασικό θέμα το προσφυγικό, απαιτείται γενναιότητα. Ας παραδεχθεί ο πρωθυπουργός, όσο σκληρό και αν είναι, πως δεν μπορεί να κυβερνήσει και η χώρα συντεταγμένα να προσπαθήσει να σώσει ό,τι σώζεται. Δεν μπορεί η εξουσία να γίνεται αυτοσκοπός. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνήσουν και να λύνουν προβλήματα, όχι για να δημιουργούν χειρότερα. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει πως αν η χώρα θα πάει σε νέες εκλογές, το κόστος για ακόμη μια φορά θα το επωμιστεί ο ελληνικός λαός. Ας λειτουργήσουν έστω και τώρα πατριωτικά και όχι κομματικά. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ελληνικός λαός και όχι η ιστορία θα είναι αμείλικτος. Και ψιτ παιδιά, σταματήστε τους διορισμούς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Καλή ανάγνωση, καλό Σαββατοκύριακο και καλή μας τύχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα