Ώρα τελικού για τον Ολυμπιακό στο Final 4

Μαδρίτη, αποστολή: Γιάννης Γιαννόπουλος

Η στιγμή που περίμεναν όλοι στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακό ήρθε (Κυριακή 18/5, 21:00, ΝΕΡΙΤ, NOVASPORTS 1). Μετά από μια ολόκληρη σεζόν με ένα σκληρό αλλά ταυτόχρονα και όμορφο αγωνιστικό ταξίδι στους ομίλους της Ευρωλίγκα, στο Top 16 και στα πλέι οφ, η ομάδα του Πειραιά

έφτασε στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του μπάσκετ στην Ευρώπη και διεκδικεί το τρόπαιο, στόχο που είχαν θέσει από την αρχή η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του Ολυμπιακού και υποστήριζαν με θέρμη οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι.

Ο Ολυμπιακός, που έδειξε στην πορεία των τελευταίων χρόνων αγωνιστική συνέπεια και συγκεκριμένη διοικητική φιλοσοφία, είναι αναμφίβολα η ομάδα που αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους ως παράδειγμα προς μίμηση, έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες διοργανώσεις της Ευρωλίγκα, ενώ στο παρκέ αυτό που βγάζει σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είναι η πίστη, η ομαδικότητα, το πάθος και όλα αυτά που απαρτίζουν ένα πραγματικό σύνολο που παλεύει σε κάθε παιχνίδι.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν αναμφίβολα τον Ολυμπιακό και στον σημερινό τελικό, έχοντας ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας της Μπαρτσελόνα, την οποία κέρδισε τρεις συνεχόμενες φορές, ενώ απέναντι στη ρωσική «αρκούδα» που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ, μας έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε όλοι, για μια ακόμα φορά, πως η ψυχή, το πάθος, η ομαδικότητα και ο συνδυασμός του ταλέντου των παικτών με την σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο και έναν πραγματικά τεράστιο ηγέτη, τον Βασίλη Σπανούλη, έχουν το αποτέλεσμα, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου και πιστεύουμε τώρα και της Μαδρίτης, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζουμε την αξία και την τεράστια ποιότητα της Ρεάλ, που συν τις άλλοις έχει και το πλεονέκτημα της έδρας στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Το γεγονός αυτό τόνισε και στις δηλώσεις που έκανε στην attikipress.gr ο Μίλαν Τόμιτς, ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος είπε:

«Σίγουρα παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου και η Ρεάλ είναι το φαβορί, όμως εμείς έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να παίζουμε απέναντι σε φαβορί. Όλη τη χρονιά το έχουμε δείξει και έχουμε τον τρόπο να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ομάδα είναι έτοιμη και πνευματικά και σωματικά. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και ξέρουμε ότι η Ρεάλ παίζει πάρα πολύ στην επίθεση και ότι πρέπει να κατεβάσουμε αυτό το ρυθμό στο transition game και στα επιθετικά ριμπάουντ που ξέρουμε ότι πηγαίνουν πολύ.

Εάν καταφέρουμε αυτό και δεν κάνουμε πολλά λάθη στην επίθεση, που λέμε στο “λάθος στα χέρια του αντιπάλου” και δεν τους δώσουμε με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά.»

Απαντώντας σε ερώτησή για αυτό που λέγεται, ότι για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση του τροπαίου θα πρέπει να πιάσει απόδοση ανάλογη του δευτέρου παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, είπε:

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση του αυριανού παιχνιδιού με αυτό της Βαρκελώνης, γιατί είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το αυριανό παιχνίδι με το δεύτερο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα γιατί τότε υπήρχε και επόμενο παιχνίδι, ενώ τώρα είναι ένας τελικός και ο καθένας από την ομάδα πρέπει να δείξει πόσο είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμος για έναν τέτοιο τελικό, στον οποίο το όνειρο κάθε ομάδας είναι να συμμετέχει και να προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο».

Στο ίδιο «μήκος κύματος», κινήθηκε και ο Κώστας Σλούκας, μιλώντας στην attikipress.gr:

«Η Ρεάλ είναι μια πάρα πολύ καλή επιθετική ομάδα, πολύ καλή στο ανοιχτό γήπεδο, κυκλοφορεί πολύ καλά τη μπάλα και δεν πρέπει να τις χαρίσουμε εύκολες μπάλες με λάθη μας, που θα τις δίνουν την ευκαιρία να τρέξει στον αιφνιδιασμό.»

Έχετε φτάσει ως εδώ σαν ομάδα που παίζει ο ένας για τον άλλο, που ξέρει ο καθένας τον ρόλο του, που είστε πολύ δυνατοί και «δεμένοι» σε αυτόν τον τομέα. Πόσο αυτό θα σας βγαίνει στο γήπεδο, αποτελώντας έτσι ατού και για τον αυριανό τελικό;

«Είμαστε παίκτες που βρισκόμαστε χρόνια μαζί. Οι Έλληνες και οι ξένοι είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, όμως το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και με τους Ισπανούς, καθώς είναι πολλά χρόνια μαζί, γνωρίζουν πώς να παίζουν σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια και χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι 100% για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός για τον αυριανό τελικό, καθώς στην προπόνηση συμμετείχε και ο Μάτ Λοτζέσκι που είχε αντιμετωπίσει στομαχικές διαταραχές πριν από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Την ώρα που τελείωνε η προπόνηση του Ολυμπιακού μπήκαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης για να μιλήσουν και αυτοί στους δημοσιογράφους, όπως έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Στο γήπεδο βρισκόντουσαν και οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι συναντήθηκαν μέσα στο παρκέ με τον Γιάννη Μπουρούση, στην πρώτη επαφή που είχαν μετά τον «χωρισμό» των δύο πλευρών, όπως αυτός έγινε και χαιρετήθηκαν.

Μάλιστα, ο Μπουρούσης ακούστηκε να λέει προς τους «ερυθρόλευκους» διοικητικούς ηγέτες: «συγχαρητήρια όχι μόνο για τώρα, αλλά και για τα όσα έχετε κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Καλή επιτυχία αύριο στον τελικό και ο καλύτερος να κερδίσει» για να απαντήσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος χαμογελώντας «Γιάννη τι «συγχαρητήρια», αντίπαλοι θα είμαστε αύριο».

Στις 18:00 θα γίνει ο μικρός τελικός του Fina 4, μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ (Novasports 1, ΝΕΡΙΤ).
Keywords
Αναζητήσεις
ώρα τελικού final4
Τυχαία Θέματα