Ονομαστική ψηφοφορία για το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο

Με ονομαστική ψηφοφορία, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα κληθεί η Ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει επί του άρθρου 18 που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και ρυθμίζει το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο.

Η εν λόγω ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο

υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αναφορικά με την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος και προβλέπει πως εν όψει της οριστικής μετάβασης της χώρας μας στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αποσαφηνίζεται το μεταβατικό καθεστώς ψηφιακής εκπομπής του προγράμματος των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών, που εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα την 31.8.2013 μέχρι την αδειοδότησή τους ως παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Ειδικότερα, τίθεται ως προϋπόθεση για τη νόμιμη εκπομπή του τηλεοπτικού τους προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία, η σύναψη σύμβασης ως νομίμως αδειοδοτημένο (σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 4070/2012) πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και η συμμόρφωση με τους κανόνες προγράμματος της παραγράφου 13 του άρθρου 6 του νόμου 3592/2007 (για την αδειοδότηση επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης).

Υπέρ της διάταξης αναμένεται να ταχθούν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, η οποία παρά τις επιφυλάξεις που πήρε κατά την συζήτηση του επίμαχου άρθρου φέρεται διατεθειμένη να το υπερψηφίσει.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει εμφανιστεί αντίθετος στην ρύθμιση αυτή, ζητώντας από την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα