Ομολόγησε ότι πυροβόλησε, ο κατηγορούμενος για τον φόνο ανδρών της ΔΙΑΣ

Για πρώτη φορά, ο βασικός κατηγορούμενος, στη δολοφονία των δυο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη το Μάρτιο του 2011, Ανδρέας Ποφίδης, ομολόγησε πως πως οδηγούσε το αυτοκίνητο από οπού ανοίχθηκε πυρ κατά των αστυνομικών και πως πυροβόλησε στα πόδια. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη.

Η ομολογία του έγινε στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς φετείου Κακουργημάτων, κατά την οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο ύψος του Αιγάλεω άρχισαν να μας ακολουθούν

οι μηχανές των αστυνομικών. Περίπου δέκα. Έψαχνα να στρίψω, τελικά, βρήκα ένα στενό και έστριψα. Είδα από τον καθρέπτη τις μηχανές, περίπου στα πέντε - έξι μέτρα. Εκεί κατέβασε ο Βιτάλι το τζάμι του αυτοκινήτου επειδή δεν φαινόταν τίποτα. Όταν έβγαλε το κεφάλι, δέχθηκε χτύπημα. Μου φωνάζει ''με χτύπησαν''. Εκείνη τη στιγμή, πήρα το όπλο που ήταν πεσμένο στο κάθισμα, άνοιξα το παράθυρο και έριξα για να μπορέσουμε να φύγουμε, σημαδεύοντας προς τα κάτω, στα πόδια και τα λάστιχα. Έτσι φύγαμε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Σαββίδης, αρνήθηκε να απολογηθεί καθώς αντιδρά στην απόρριψη του αιτήματός του για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε, όπως ισχυρίζεται, να αποδειχθεί ότι τα δύο θύματα χτυπήθηκαν από ένα όπλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα