Ομαδική εκτέλεση από Ταλιμπάν – Έστησαν 5 κρεμάλες στη σειρά…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε φρικιαστικές ενέργειες συνεχίζει να επιδίδεται το ισλαμικό στοιχείο απανταχού της γης…

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν πέντε ανθρώπους σε μια πολυσύχναστη αγορά οπίου στο Αφγανιστάν και άφησαν κρεμασμένες τις σορούς τους, αφού τους κατηγόρησαν ότι απήγαγαν έναν επιχειρηματία.

Οι ισλαμιστές μαχητές εντείνουν τις προσπάθειές τους να επιβάλουν το δικό τους έλεγχο στο νότιο Αφγανιστάν από τον Ιούνιο. Έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον δημοσίων εγκαταστάσεων, έχουν καταλάβει εδάφη και επιβάλλουν τη δική τους εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Ο

δημόσιος απαγχονισμός έγινε την Πέμπτη, στην περιοχή Κατζάκι, που ελέγχουν οι Ταλιμπάν. Είναι η δεύτερη δημόσια εκτέλεση της οργάνωσης αυτής που καταγράφεται στη Χελμάντ αφότου εξαπέλυσε την επίθεσή της.

«Πέντε απαγωγείς απαγχονίστηκαν με διαταγή των εισαγγελικών αρχών του Ισλαμικού Εμιράτου. Τους κρεμάσαμε για να δώσουμε ένα μάθημα στους υπόλοιπους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι.

Οι μαζικές δημόσιες εκτελέσεις, που ήταν συχνές όταν οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν, από το 1996 και κατόπιν, σταμάτησαν όταν το κίνημα εκδιώχθηκε από την εξουσία μετά την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα το 2001.

Το άρθρο Ομαδική εκτέλεση από Ταλιμπάν – Έστησαν 5 κρεμάλες στη σειρά… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Αναζητήσεις
εκτελεσεις με κρεμαλες
Τυχαία Θέματα