Ολυμπιακός: Μονόδρομος η νίκη κόντρα την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό την Τετάρτη κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, καθώς με αυτήν οι «ερυθρόλευκοι» οριστικοποιούν την συνέχειά τους στην Ευρώπη για φέτος, φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον 6ο όμιλο του Champions League και γίνονται παράλληλα φαβορί για την δεύτερη θέση του ομίλου που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασσυλογικής διοργάνωσης.

Αυτή

τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι δεύτεροι, έχοντας 6 βαθμούς, όσους και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία όμως κέρδισε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων στο Φάληρο, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Άρσεναλ που αντιμετωπίζει τη Μπάγερν στο Μόναχο και 4η η Ντινάμο με τους ίδιους βαθμούς με την Άρσεναλ.

Το παιχνίδι της Τετάρτης αποτελεί την τελευταία ευκαιρία και για τους Κροάτες, όμως η έδρα είναι το δυνατό όπλο του Ολυμπιακού, καθώς μέσα στο Καραϊσκάκη έχουν λυγίσει πολύ μεγάλες ομάδες, ενώ γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από τους επικίνδυνους βέβαια ποδοσφαιριστές του Ζόραν Μάμιτς, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η ατμόσφαιρα που αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή» στο φαληρικό γήπεδο.

Στις μέχρι τώρα εντός έδρας αναμετρήσεις του με την Ντινάμο, το 1977 και το 1998, ο Ολυμπιακός έχει βγει νικητής και αυτό θα επιδιώξει και στο 3ο παιχνίδι στο οποίο θα φιλοξενήσει την κροατική ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 3-1

Στην πρώτη αναμέτρηση, που έγινε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 1977 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ντινάμο με 3-1, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 που είχαν πετύχει οι παίκτες της ομάδας του Ζάγκρεμπ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ίβιτσα Σέντζεν. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο επτά λεπτά αργότερα (34΄) με τον Πέτρο Καραβίτη.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός στρίμωξε τους Κροάτες και η πίεση έφερε αποτέλεσμα στο 60΄όταν ο Χούλιο Λοσάντα έκανε το 2-1, ενώ στο 63΄ο Μάικ Γαλάκος πέτυχε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Στη ρεβάνς (28/9/77) ο Ολυμπιακός κατέρρευσε μετά την αποβολή του Λοσάντα στο 48΄και το σκορ από το 2-1 εκείνη τη στιγμή έφτασε στο 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Κελεσίδης, Ανδρούτσος (33΄Προκόβας), Σιώκος, Κυράστας, Κατσαβάκης, Σόρενσεν, Περσίας, Καραβίτης, Κρητικόπουλος, Γαλάκος, Δεληκάρης (54΄Λοσάντα).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ρούντολφ Μπελίν): Στίντσιτς, Ζάετς, Τούσακ, Νοβοσέλατς, Ντέβτσιτς, Μπόγκνταν, Πόλιακ (63΄Βουγιαντίνοβιτς), Σερίν, Μπρούτσιτς, Σέντζεν, Μπόνιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΙΝΑΜΟ (Κροάσια) ΖΑΓΚΡΕΜΠ 2-0

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έγινε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 1998 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός είχε μπει δυνατά στο παιχνίδι και δεν είχε αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του στην Κροάσια, όπως ονομαζόταν τότε η Ντιναμό.

Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Αλέξης Αλεξανδρής και στο 60 με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 2-0 ο Σίνισα Γκόγκιτς. Ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη του 1988 με το 1-1 στο Ζάγκρεμπ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης (75΄Άντζας), Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (72΄Νινιάδης), Γκόγκιτς, Αλεξανδρής (90΄Λουτσιάνο).

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ζλάτκο Κράνιτσαρ): Λάντιτς, Τόκιτς, Ντάριο Σίμιτς, Ρουκάβινα, Τσβιτάνοβιτς, Γιούριτς, Μούισιν (46΄Σάμπιτς), Μάριτς, Γιούρτσιτς, Γιέλισιτς (74΄Σόκοτα), Βίντουκα (81΄Γιόζιπ Σίμιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα