Ολυμπιακός: Με στόχο να μη «Χάσι» και την νέα σεζόν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Μια περίεργη χρονιά για τον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος της. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να κατέκτησαν το πρωτάθλημα και να έφτασαν στους «16» του Europa League, ωστόσο η εικόνα που έβγαζε η ομάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Πέντε αλλαγές προπονητών, κακή αγωνιστική εικόνα, αποδυνάμωση του ρόστερ, προβληματισμός από τους φιλάθλους ήταν μερικά

από τα προβλήματα που ταλάνιζαν την ομάδα.

Η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου φαίνεται πως βρήκε τον άνθρωπο που εμπιστεύεται για την «ανοικοδόμηση» της ομάδος, και δεν πρόκειται για άλλον από τον Κοσοβάρο τεχνικό Μπέσνικ Χάσι. Σύμφωνα με φήμες το συμβόλαιό του είναι για 1+1 χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές να αγγίζουν τις 600.000 ευρώ.

Λίγα λόγια τον Χάσι

Ο 45άχρονος Μπέσνικ Χάσι ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής και αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Πρόκειται για έναν άπειρο τεχνικό με φτωχό βιογραφικό. Ήταν βοηθός προπονητή στην Άντερλεχτ από το 2008 μέχρι το 2014.

Μετά την απόλυση του John van der Brom, ανέλαβε τα ηνία της ομάδος, μέχρι που αποτέλεσε παρελθόν από τον βελγικό σύλλογο στις 26 Μαΐου 2016 κυρίως λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος, μιας και το κατέκτησε η αντίπαλη Κλαμπ Μπριζ. Ύστερα, μετακόμισε στην Πολωνία και την Λέγκια Βαρσοβίας. Εκεί, έμεινε μόλις 4 μήνες και η διοίκηση πήρε την απόφαση να τον απολύσει, απόφαση που προήλθε από τα άσχημα αποτελέσματα.

Είναι ο Χάσι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι πορεία θα διαγράψει ο Μπέσνικ Χάσι με τον Ολυμπιακό. Όμως, αν κοιτάξουμε τα «χαρτιά» και τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως και να μην πρόκειται για την καλύτερη επιλογή. Θυμίζουμε πως ο άνθρωπος που τον εκπροσωπεί, πίεζε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό για να τον προσλάβει.

Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια, είχαν άλλους προπονητές πιο ψηλά στην λίστα, και όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια αναγκαστική επιλογή.

Από την άλλη, μιλάμε για έναν προπονητή σχετικά μικρό σε ηλικία που μπορεί να πάρει εμπειρίες από τον πάγκο του Ολυμπιακού και να βελτιωθεί αισθητά, και ως αποτέλεσμα να αναβαθμίσει και την εικόνα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός, όμως, αυτή την δεδομένη στιγμή, θα ήταν προτιμότερο να επενδύσει σε έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας που θα φέρει σταθερότητα και θα εμπνέει εμπιστοσύνη, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα.

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι μεταγραφικές κινήσεις. Οι αποκτήσεις ποιοτικών ποδοσφαιριστών μπορούν να καμουφλάρουν έναν «κακό» προπονητή, και το αντίθετο, μπορεί να εκθέσει ακόμα και τα πιο διάσημα ονόματα του χώρου.

Το άρθρο Ολυμπιακός: Με στόχο να μη «Χάσι» και την νέα σεζόν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα