Ολυμπιακός: Έρχεται το νέο απόκτημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Οι Σακραμέντο Κινγκς του NBA, αποδέσμευσαν τον Φιλίπ Πετρούσεφ (2.11 μέτρα), με τον Ολυμπιακό να περιμένει πλέον τον 23χρονο σέντερ. Ο Σέρβος θα ταξιδέψει την Τρίτη (28/11) στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Εφόσον

ολοκληρωθεί το deal, ο 23χρονος σέρβος, θα επιστρέψει στην Ευρώπη μετά το υπερατλαντικό του ταξίδι για το NBA για λογαριασμό των Σίξερς και των Κινγκς και θα φορέσει τα ερυθρόλευκα για να ενισχύσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του παίκτη στην Γηραιά Ήπειρο, ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, στον οποίο μετακόμισε μετά από μία χρονιά στην Αναντολού Εφές. Η έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Πετρούσεφ έγινε στην Σερβία και την Μέγκα.

Η καριέρα του

Η επαγγελματική καριέρα του Πετρούσεφ, ξεκίνησε το 2020-21 από την Σερβία με την ομάδα της Μέγκα Σόκερμπετ, μετακόμισε στην Τουρκία το 2021-22 στην Αναντολού Εφές και ξαναπήγε στην πατρίδα του για να παίξει το 2022-23 με τον Ερυθρό Αστέρα. Στην συνέχεια, πήγε στην Αμερική στο NBA το 2023 υπέγραψε με την Φιλαδέλφεια 76ερς και πριν έρθει για Ελλάδα έπαιζε το 2023 στην Σακραμέντο Κινγκς.

Επίσης έχει παίξει με την Εθνική Σερβίας ο οποίος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας παιδιών της Σερβίας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παιδιών της FIBA του 2015 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παιδιώνν της FIBA του 2016. Ήταν επιπλέον, μέλος των εθνικών ομάδων εφήβων της Σερβίας που κέρδισαν τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2017. Σε επτά παιχνίδια στη διοργάνωση του 2017, είχε μέσο όρο 5,3 πόντους και 3,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το 2018, είχε μέσο όρο 21.0 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ ανά παιχνίδι σε επτά αγώνες της διοργάνωσης.Ο Πετρούσεφ είχε 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ στον τελικό. Στο τέλος του πρωταθλήματος, τερμάτισε τρίτος σε σκοράρισμα και ριμπάουντ και επιλέχθηκε στην ομάδα όλων της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Έρχεται,olybiakos, erchetai