Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Θα τα δώσουν όλα απόψε οι Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Ολυμπιακός απόψε (24/11, 21:15, Novasports Prime) υποδέχεται την Ζαλγκίρις για την 10η αγωνιστική της EuroLeague στο Στάδιο Ειρήνη και Φιλίας (ΣΕΦ). Απόψε οι Πειραιώτες μέσα στην καυτή έδρα τους θα προσπαθήσουν να τα δώσουν όλα για να παραμείνουν στην 6αδα, αλλά και να ανέβουν πιο πάνω. Οι δύο ομάδες έχουν

παίξει μαζί 30 φορές με τις περισσότερες νίκες να τις έχει ο Ολυμπιακός, 17 στο σύνολο.

Η βαθμολογία για τις δύο ομάδες έχει ως εξής: Στην 6η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός πάνω από την Μπασκόνια και κάτω από το Μονακό, ενώ η Ζαλγκίρις βρίσκεται στην 12η θέση πάνω από την Εφές και κάτω από την Παρτιζάν.

#OlympiacosBC – Zalgiris (24/11, 21.15).

More https://t.co/5k8mvU7cul

https://t.co/UOrPf8wrOs#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight pic.twitter.com/bU9OwUm4Sz

OLYMPIACOS BC (@Olympiacos_BC) November 23, 2023

Τα δεδομένα των δύο ομάδων

Οι ερυθρόλευκοι έρχονται φορμαρισμένοι και σε καλή κατάσταση! Ειδικά με το νέο απόκτημα που έγινε με τον Ναζ Μήτρου – Λονγκ να υπόγραψε για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν αγωνιστεί απόψε κόντρα στην πρώην ομάδα του, με τον Ελληνοκαναδό γκαρντ να περιορίζεται σε ρόλο θεατή καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρώτου γύρου, με τον Μπαρτζώκα να τον έχει στο νου του για να δει τις ικανότητες του.

Ο Ολυμπιακός μετράει 2 συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση και θέλει να τις αυξήσει, αλλά και 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα με την τελευταία να ήταν εναντίον το Μαρούσι που ο Ολυμπιακός νίκησε 111-83. Να σημειωθεί ότι, η τελευταία τους κόντρα ήταν σε φιλικό παιχνίδι στις 22/9/2023 με τον Ολυμπιακό να νικά 75-72.  Επίσης σε συνέντευξη που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρει ότι: “Η Ζαλγκίρις πάντα παίζει καλά εκτός έδρας…”. 

Η Ζαλγκίρις

Οι φιλοξενούμενοι, τώρα ξεκίνησαν να ξαναμετρούν νίκες με τα δύο τελευταία παιχνίδια να είναι εντός έδρας και νικηφόρα. Το ένα στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας με σκορ 89-74 την Σιαουλιάι και το άλλο στο EuroLeague με την Μπάγερν να χάνει 74-73. Ο προπονητής της Ζαλγίρις, Κάζις Μακσβίτις, μιλά για την μεταγραφή του Ναζ από την Κάουνας στον Πειραιά και λέει τα καλύτερα λόγια.

“Δεν ξέρω αν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού οδήγησε στην αποχώρησή του, αυτή είναι μία πληροφορία την οποία δεν γνωρίζω. Ενδεχομένως όμως να τον έκανε να λύσει το συμβόλαιό του μαζί μας. Αυτό που μπορώ να πω για εκείνον είναι ότι πρόκειται για καλό παίκτη, καλό συμπαίκτη. Είναι σκληρός εργάτης και έχει καλό χαρακτήρα. Είναι κρίμα που λύσαμε τη συνεργασία μας, διότι αυτό δεν συνέβη επειδή δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από εκείνον ή αυτός από εμάς“. Επίσης ανάφερε ότι: “Ο Ολυμπιακός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, κράτησε τον κορμό του, έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και κυριαρχία με τους ψηλούς του. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε”.

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες στο NovaSport:

Αναντολού Εφές – Παρτιζάν (19:30)

Μπασκόνια – Μονακό (21:30)

Ερυθρός Αστέρας – Ολίμπια Μιλάνο (21:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα