Ολυμπιακός – Μπόατενγκ: Τι συμβαίνει με τον πρώην παίχτη της Μπάγερν!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Ζερόμ Αγκιενίμ Μπόατενγκ, σε ηλικία 35 ετών αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του, στον Ολυμπιακό FC. Με νέα δεδομένα και από εξετάσεις που έχει κάνει, φαίνεται ότι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής όπου έχει παίξει και στους βαβαρούς είναι σε άριστη κατάσταση να αγωνιστεί.  Να σημειωθεί, ότι

όλα έδειχναν θετικά για την επιστροφή του στην Μπάγερν, όμως ο ίδιος τελικά απέρριψε την επιστροφή του. Επίσης, από δεδομένα των Γερμανών, ο Μπόατενγκ απέρριψε πρόταση από ομάδα της Βραζιλίας αλλά και ομάδα της Ρωσίας!

Πριν όμως από όλα αυτά, ας δούμε το ιστορικό του Μπόατενγκ!

Αναλυτικά, ξεκίνησε από την Χέρτα Βερολίνου Β, σεζόν 2006-2007, με 25 συμμετοχές και 1 γκολ. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Χέρτα Βερολίνου (2007) με 10 συμμετοχές, πήγε σε άλλη μια ακόμη γερμανική ομάδα την Αμβούργο το 2007-2010, συνέχισε την καριέρα του στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι (2010-11) με 16 συμμετοχές, ξανά επέστρεψε στην Γερμανία για την Μπάγερν Μονάχου (2011-2021) με 229 συμμετοχές και 5 γκολ και σε ηλικία 33 ετών μετακόμισε στην Γαλλία για να παίξει στην Λυών (2021 έως τώρα).

Το ρεκόρ Guinness που έχει πάρει: Με την Μπάργερν!

Ο αμυντικός πρώην της Μπάγερν είχε παραλάβει το πιστοποιητικό του και το όνομά του στο ρεκόρ Guinness. Το ρεκόρ του Γερμανού αμυντικού αφορά στο αήττητο σερί των 56 αγώνων στην Bundesliga, που κράτησε από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, μαζί με άλλους ακόμη ποδοσφαιριστές που είχε αγωνιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Μπόατενγκ, Μπάγερν,olybiakos – boatengk, bagern