ΟΛΜΕ: Το υπουργείο «διαλύει το δημόσιο σχολείο»

«Με την καθιέρωση βιβλίων ατομικής παρουσίας προσωπικού, ατομικού δελτίου και της ηλεκτρονικής καταγραφής τους (παρ. 1 της τροπολογίας) το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να επιβάλει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς, να τους συκοφαντήσει για μια ακόμη φορά και να απαξιώσει το έργο τους στην κοινωνία προκαλώντας σε βάρος τους τον κοινωνικό αυτοματισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΟΛΜΕ,

σημειώνοντας ότι η διάταξη αυτή δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι εκπαιδευτικοί υπογράφουν διπλά σήμερα επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία τους στο σχολείο.

Πρόκειται για τροπολογία που δεν περιείχε αυτά που είχαν παρουσιαστεί στις επαφές των δύο πλευρών, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι «το υπουργείο Παιδείας διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών διαλύει το δημόσιο σχολείο», υπογραμμίζοντας ότι οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών.

Επίσης, σημειώνουν πως με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, η συνέχεια του «προγράμματος» θα περιλαμβάνει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και τη δυνατότητα να μετατάσσεται ο εκπαιδευτικός υποχρεωτικά σε όλο το δημόσιο τομέα, ακόμα και σε κατώτερη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα