Ολάντ: «Ο φίλος Τσίπρας ξεμπλόκαρε την κατάσταση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το βιβλίο με τίτλο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο», των Antonin André και Karim Rissouli κυκλοφόρησε στα γαλλικά βιβλιοπωλεία και έχει μονοπωλήσει σχεδόν το ενδιαφέρον των γαλλικών μέσων, καθώς σε αυτό περιλαμβάνονται ιδιωτικές συζητήσεις των δύο δημοσιογράφων με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σε διαφορετικές χρονικές συγκυρίες από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και τις 24 Μαΐου 2016.

Το βιβλίο, περιλαμβάνει δύο κεφάλαια με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον,

στα οποία περιγράφεται η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά την σύνοδο κορυφής της 12 Ιουλίου του 2015, λίγο μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και ενώ το ενδεχόμενο Grexit ήταν μία πιθανότητα.

«Ο φίλος Τσίπρας»

Το κεφάλαιο “Ο φίλος Τσίπρας” αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις του περυσινού Ιουλίου, ενώ στο επόμενο κεφάλαιο με τίτλο “Βοήθησέ με να σε βοηθήσω”, αναφέρονται λεπτομέρειες για την μαραθώνια εκείνη σύνοδο κορυφής: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Φ. Ολάντ αναφέρει ότι τα καθήκοντα του προέδρου του έπεσαν “βαριά” και ότι η Προεδρία της Γαλλίας είναι πιο δύσκολη υπόθεση από ό,τι φανταζόταν.

Save

Το άρθρο Ολάντ: «Ο φίλος Τσίπρας ξεμπλόκαρε την κατάσταση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα