Οκτώ αυτογκόλ μέσα σε οκτώ λεπτά, για να μην περάσει η μισητή αντίπαλος

Μια ιστορία ποδοσφαιρικής… τρέλας -τουλάχιστον μέχρι να γίνουν γνωστά τα κίνητρα που οδήγησαν σ' αυτή- διαδραματίστηκε σε γήπεδο της Ιταλίας, όταν ομάδα πέτυχε οκτώ αυτογκόλ μέσα σε δέκα λεπτά, προκειμένου να αποκλειστεί αντίπαλός της απ’ τη συνέχεια του Κυπέλλου Σικελίας.

Με κίνητρα που παραμένουν άγνωστα προς το παρόν όπως αναμεταδίδει το sport-fm.gr και ερευνώνται απ’ την Ιταλική ομοσπονδία, οι παίκτες της Μπαγκερία… επέλεξαν την ομάδα που θα προχωρήσει στην επόμενη φάση του θεσμού, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους της στην όγδοη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα,

κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, όταν προηγούνταν με 4-3 απέναντι στην Μποργκάτα. Τα δύο γκολ που πέτυχε όμως η τελευταία, δέκα λεπτά πριν το τέλος, έδιναν την πρόκριση στην τρίτη ομάδα του ομίλου, Παρτινικαουντάτσε.

Οι παίκτες της Μπαγκερία τότε αποφάσισαν πως η Μποργκάτα ήταν αυτή που πρέπει να προκριθεί. Έτσι, τρεις απ’ αυτούς πέτυχαν οκτώ αυτογκόλ μέσα σε οκτώ σχεδόν λεπτά, προκειμένου η αντίπαλός της να καλύψει τη διαφορά τερμάτων απ’ την Παρτινικαουντάτσε και να κατακτήσει την πρόκριση με το τελικό 14-3.

Ο προπονητής της Μποργκάτα μετά το ματς δήλωσε άγνοια για τα κίνητρα που ώθησαν τον αντίπαλό της να κάνει κάτι τέτοιο αναφέροντας: «Από κάποια στιγμή και μετά αυτό που έκανε η Μπαγκερία ήταν φάρσα. Ο αρχηγός τους μου είπε ότι προτιμούσαν να προκριθούμε εμείς, παρά η Παρτινικαουντάτσε».

Από την άλλη, ο τεχνικός της ομάδας που αποκλείστηκε… άδοξα απ’ το Κύπελλο Σικελίας, ανέφερε: «Μπορώ να εγγυηθώ πως δεν υπήρχε καμία συμφωνία μεταξύ μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα που κρύβονται πίσω απ’ τα οκτώ αυτογκόλ. Δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και ελπίζω να το ερευνήσει η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου».

Keywords
Αναζητήσεις
οι μισητοι οκτω
Τυχαία Θέματα