Οι Βρυξέλες συστήνουν απολύσεις στο δημόσιο

Ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούνται οι πληροφορίες από τις Βρυξέλες, σχετικά με τα σχέδια των Ευρωπαίων εταίρων μας, στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο. Όπως φαίνεται το σχέδιο της κινητικότητα δεν ικανοποιεί τους δανειστές μας, που ζητούν άμεσα απολύσεις προσωπικού.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να παρουσιάσουν τα σχέδια στελέχωσης των βασικών υπουργείων ώστε να ταυτοποιηθούν οι περιττές θέσεις. Με βάση αυτά τα σχέδια οι αρχές πρέπει να αρχίσουν με τις αποχωρήσεις του προσωπικού».

Σύμφωνα με τον Real.gr., αυτό

ανέφερε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος με άριστη γνώση των συζητήσεων Αθήνας- Τρόικας, ασκώντας δριμεία κριτική στην στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία αντιτίθενται στις απολύσεις.

«Γνωρίζω ότι ένα μικρό κόμμα της συμπολίτευσης έχει πολύ αρνητική στάση σε σχέση με οποιαδήποτε απόλυση από το δημόσιο. Αν αντιδράς σε όλες τις απολύσεις σε ένα τόσο υπέρογκο δημόσιο τομέα και αντιτίθεσαι σε οποιαδήποτε υποχρεωτική αποχώρηση τότε δρας ανεύθυνα. Κανένας που είναι στα καλά του δεν επιθυμεί να πρέπει να δικαιολογήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα για να μην γίνουν απολύσεις, το βρίσκω ανεξήγητο και ακατανόητο».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Real.gr, ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτός ο έλεγχος διαφέρει από τους προηγούμενους: «Η τρόικα γύρισε στην Αθήνα για τον έλεγχο του προγράμματος. Αυτή η συνεδρία είναι σημαντική και πιστεύω ότι θα είναι διαφορετική από τις άλλες καθώς η δημοσιονομική κατάσταση δεν θα είναι το πρώτιστο μέλημα, αλλά τα διαρθρωτικά μέτρα. Στη συνέχεια το eurogroup θα τα συζητήσει. Θα συζητήσουμε για το πως πάει η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση του αριθμού των εργαζομένων του δημοσίου, η μεταρρύθμιση στη φορολογική διοίκηση και αλλά παρόμοια».

Keywords
Τυχαία Θέματα