Οι τρομοκράτες ήθελαν να δολοφονήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Στην αποκάλυψη, πως η τρομοκρατία στη χώρα μας είχε βάλει στόχο τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, προέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη σύλληψη 30χρονου τρομοκράτη στον Βύρωνα.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες είχαν σχέδια για επιθέσεις εναντίον συνολικά 3 εφοπλιστών. «Είχα επισημάνει ότι απαιτείται επαγρύπνηση

και σοβαρότητα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Στις σημειώσεις, που βρέθηκαν πάνω στον συλληφθέντα, γίνονταν εκτενείς αναφορές στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρόεδο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και στη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, ενώ υπήρχαν τηλέφωνα της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστών και αναφορές στον πρόεδρό της Θεόδωρο Βενιάμη, τις εταιρείες Capital, Siemens, Info Quest, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

«Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα στο γκαράζ και βρέθηκε σχάρα αυτοκινήτου, κλειδιά αυτοκινήτου που είχε κλαπεί και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Από την έρευνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Είχαμε υφαρπαγή της ταυτότητας Έλληνα πολίτη. Όταν πλησίασε ο νεαρός, έγινε προσπάθεια αντίστασης αλλά ακινητοποιήθηκε», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Έφερε σακίδιο πλάτης που είχε διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο νεαρός είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ αρνείται να μιλήσει και να δώσει ονόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα