Οι τέσσερις προϋποθέσεις για μια «καθαρή έξοδο» στις αγορές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tις προϋποθέσεις που θα εγγυηθούν την επιτυχημένη εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2018, αλλά πολύ περισσότερο την μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδος, περιγράφει το υπουργείο Οικονομικών στην εισηγητική έκθεση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε αυτή η επαλήθευση των τρεχουσών εκτιμήσεων για το 2018 εξαρτάται από την πραγματοποίηση οροσήμων που ενσωματώνονται στις υποθέσεις του βασικού μακροοικονομικού σεναρίου.

Αυτές

οι προϋποθέσεις σχετίζονται με:

Την ομαλή πρόοδο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, έως την ολοκλήρωσή του τον Αύγουστο του 2018.

Την ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις διεθνείς χρηματαγορές, με τη δημιουργία ενός ικανού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας έναντι μελλοντικών κλονισμών στις διεθνείς αγορές.

Την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εξειδίκευσης του μηχανισμού προσαρμογής των μέτρων ελάφρυνσης στην πραγματική εξέλιξη του ΑΕΠ.

Την επικράτηση ομαλών συνθηκών στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, έναντι των διεθνών αναταράξεων που επενέργησαν από το 2015 (προσφυγική κρίση, εσωστρέφεια σε επίπεδο κρατών-μελών της ΕΕ, πολιτική αποκλίσεων από το γενικότερο πνεύμα της παγκόσμιας συνεργασίας).

Το άρθρο Οι τέσσερις προϋποθέσεις για μια «καθαρή έξοδο» στις αγορές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα