Οι ταινίες της εβδομάδας με Αλ Πατσίνο και Κόλιν Φάρελ

Με το Πάσχα προ των πυλών, δέκα νέες ταινίες έρχονται στη μεγάλη οθόνη. Ομως, για μια ακόμη φορά μετρημένες είναι εκείνες που αξίζουν πραγματικά τον κόπο της προσέλευσης.

Με σειρά εξαφάνισης ****
(Kraftidioten)
Noρβηγία, 2014
Σκηνοθεσία: Χανς Πίτερ Μόλαντ
Παίζουν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Χίβτζου

Το χιόνι βάφτηκε κόκκινο και επιπλέον έπεσε και μπόλικο μαύρο χιούμορ από πάνω για να δέσει το γλυκό. Ο Νιλς οδηγεί το εκχιονιστικό του καθαρίζοντας τους δρόμους σε απομονωμένες περιοχές της Νορβηγίας

μέχρι που ο γιος του πεθαίνει από ναρκωτικά. Θεωρώντας ότι την ευθύνη φέρει ο μεγαλέμπορος της περιοχής, παίρνει το νόμο στα χέρια του και ξεκινά τη μεγάλη εκκαθάριση από τον πιο ασήμαντο συνεργάτη του μέχρι να φτάσει στο ίδιο το μεγάλο αφεντικό. Στην πορεία θα αναμιχθεί η σερβική μαφία, στην οποία οι ισορροπίες διαταράσσονται μετά τα φονικά.
Μετράμε πτώματα σε αυτή την ταινία καθώς ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ με το άκαμπτο προσωπείο του προχωρά αποφασισμένος. Γύρω του βέβαια επικρατεί τρέλα και παράνοια καθώς το μεγάλο αφεντικό του εμπορίου ναρκωτικών είναι ένας αδίστακτος διαταραγμένος που δεν διστάζει να στρέφει το όπλο στους δικούς του ανθρώπους. Αν σας έλειπε τόσο καιρό μια μαύρη κωμωδία με δολοφονικές ατάκες και ερμηνείες που ξεπερνούν εκείνες στις ταινίες του Ταραντίνο, μην τη χάσετε.

Ομορφη νιότη ***
(Hermosa juventud)
Ισπανία, 2014
Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Παίζουν: Ινγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκεζ

Δύο εικοσάχρονα παιδιά στη Μαδρίτη προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην εποχή της κρίσης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Καθώς το πλαίσιο γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό, η μετανάστευση φαντάζει ως υποχρεωτική διέξοδος.

Ιδιαίτερα αξιόλογη αποτύπωση της χαμένης νέας γενιάς της Ισπανίας και γενικότερα του Νότου της Ευρώπης που είδε την οικονομική κρίση να συνθλίβει τα όνειρά της για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς να πλατειάζει, με ευθύτητα, αμεσότητα και ρεαλισμό τόσο σεναριακά όσο και ερμηνευτικά, η ταινία του Ροζάλες είναι ο καθρέφτης των όσων τραγικών συμβαίνουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με τους νέους να πέφτουν συνεχώς σε αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να κάνουν ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα στην ενήλικη ζωή τους και τους μεγαλύτερους να φυτοζωούν στα όρια της φτώχειας.

Τίποτα δεν τελειώνει, κύριε Κόλινς ***
(Danny Collins)
ΗΠΑ, 2015
Σκηνοθεσία: Νταν Φόγκελμαν
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ανέτ Μπένινγκ

Λίγο πριν από τη δύση του ως αστέρι της ροκ μουσικής Ντάνι Κόλινς παίρνει στα χέρια του μια επιστολή που του είχε στείλει ο Τζον Λένον πριν από σαράντα χρόνια στην οποία το «σκαθάρι» υποστήριζε ότι η επιθυμία για δημιουργία διαβρώνεται από εμάς τους ίδιους και όχι από το χρήμα ή τη δόξα. Η επιστολή θα γίνει η αφορμή για τον Ντάνι Κόλινς να αναζητήσει τον πραγματικό του εαυτό και τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπά, μακριά από τους προβολείς και το αδιέξοδο λάιφσταϊλ του πάμπλουτου μουσικού.

Μπορείς από την αρχή σχεδόν να διακρίνεις την εξέλιξη και τις στροφές που θα πάρει η πλοκή αλλά εδώ ο Αλ Πατσίνο κάνει μια καλή προσπάθεια να μη διεκπεραιώσει απλώς την ερμηνεία του. Και το καταφέρνει έχοντας στο πλάι του επίσης καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα από την Ανέτ Μπένινγκ που παίζει με σπιρτάδα και ετοιμότητα το ρόλο του «κατάλληλου» αντικειμένου του πόθου του Κόλινς.

Αννι ***
(Annie)
ΗΠΑ, 2014
Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ
Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κάμερον Ντίαζ

Είναι η μεταφορά του κλασικού μιούζικαλ και η feelgood ταινία της εβδομάδας, παρόλο που στο δεύτερο μέρος είναι το ζουμί. Εκεί που ο επιχειρηματίας-υποψήφιος δήμαρχος αποκτά ανθρώπινο πρόσωπο χάρη στο μικρό κορίτσι που μπήκε αναπάντεχα στη ζωή του. Εκεί που οι λέξεις ανταποκρίνονται στα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι απαραίτητα «χρωματιστά» και «εύγευστα». Και μη βιαστείτε να αποχωρήσετε από την αίθουσα στους τίτλους τέλους.

Δεσποινίς Τζούλια ***
(Miss Julie)
Νορβηγία, 2014
Σκηνοθεσία: Λιβ Ούλμαν
Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Κόλιν Φάρελ

Το γνωστό θεατρικό του Αύγουστου Στρίντμπεργκ πήρε στα χέρια της η μούσα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν η οποία ευτύχησε να έχει στη διάθεσή της την εύστοχη ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν και ένα δεύτερο ρόλο που τον ενσαρκώνει η Σαμάνθα Μόρτον με μέτρο και ισορροπία. Η σκηνοθεσία βέβαια είναι αυστηρότατη, ενώ το σενάριο ως γνωστόν ρέει ακατάπαυστα αναδεικνύοντας τη σύγκρουση των φύλων και των κοινωνικών τάξεων.

Παν-δή-μια *
Ελλάδα, 2014
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς
Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Θεοδόσης Πελεγρίνης

Ερασιτεχνική απόπειρα με την κακή έννοια. Οι κακοτεχνίες δεν επιτρέπουν να παρακολουθήσεις με νηφαλιότητα για να αντιληφθείς τι συμβαίνει.

Επίσης προβάλλονται:

Επιτέλους φτάσαμε σπίτι. Κινούμενα σχέδια του Τζιμ Τζόνσον με εξωγήινα όντα που θέλουν να καταλάβουν τη Γη.

Μαχητές των δρόμων 7. Του Τζέιμς Γουάν με τους Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ. Πειραγμένα γκάζια και αδρεναλίνη σε μια από τις πιο πετυχημένες κινηματογραφικές σειρές δράσης.

Ρυθμοί Αιγαίου. Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Λάμπρου για τους λυράρηδες των νησιών.

Το τραγούδι του γκρι περιστεριού. Του Στανισλάβ Μπαράμπας από το 1961 για τον πόλεμο και την καταστροφή που φέρνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα