Οι πολίτες της Καλιφόρνια ζητούν να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι αντιδράσεις σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ για τη εκλογή Τραμπ στην προεδρία της χώρας δεν έχουν προηγούμενο. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως στην Καλιφόρνια μια πολιτική κίνηση πολιτών της Πολιτείας, ζητά την απόσχισή της από τις ΗΠΑ.

Η καμπάνια της εν λόγω πολιτικής ομάδας

ονομάζεται «Yes California» και επιδιώκει να διενεργηθεί δημοψήφισμα το 2018 ώστε να αποφασιστεί από τους πολίτες αν η Καλιφόρνια θα αποσχιστεί από τις ΗΠΑ και θα γίνει αυτόνομη χώρα.

Η δύναμη του συγκεκριμένου κινήματος δεν είναι καθόλου μικρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει την οικονομική στήριξη πολύ γνωστού επενδυτή που το χρηματοδοτεί.Σε ανακοίνωση του, το κίνημα «Yes California» αναφέρει : «Ως η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Καλιφόρνια είναι πιο ισχυρή οικονομικά από τη Γαλλία και έχει περισσότερο πληθυσμό από την Πολωνία. Πόντο με πόντο, η Καλιφόρνια συγκρίνεται και ανταγωνίζεται με άλλες χώρες και όχι απλώς με τις άλλες 49 πολιτείες».

Δεν είναι καθαρό αν η προοπτική της απόσχισης είναι νομικά, πολιτικά και οικονομικά δυνατή, ωστόσο οι εμπνευστές της καμπάνιας θέτουν ως πρώτο βήμα στην πορεία του κινήματος τους, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2018, όταν και θα κληθούν οι πολίτες της Πολιτείας να εκλέξουν νέο Γερουσιαστή.

Το άρθρο Οι πολίτες της Καλιφόρνια ζητούν να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα