Οι πιο εξωφρενικές κλήσεις στο ΕΚΑΒ

Η αγωνιώδης αναμονή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είναι ένα συναίσθημα που πολλοί έχουμε βιώσει. Ειδικά στην Ελλάδα, τα λεπτά που μετράμε, δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο, μέχρι να ξέρουμε πως τουλάχιστον εμείς ή όποιος βρίσκεται σε άμεση ανάγκη θα πάρει τον δρόμο για το νοσοκομείο είναι αφόρητα. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι όμως το ΕΚΑΒ με τη δέουσα σοβαρότητα. Πρόσφατα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Ασθενοφόρων της Ουαλίας εξέδωσε μία δημόσια ανακοίνωση, ζητώντας

από τους πολίτες να μην καλούν το ΕΚΑΒ για ανόητους λόγους, όπως ο κοιλόπονος μετά από… άκρατη κατανάλωση γύρου και μία χαμένη μασέλα, όπως ενημερώνει το Sky News.

Έσκασε στον γύρο

Κατά τις συνομιλίες που εξέδωσε η υπηρεσία, ένας από τους πιο θρασείς «ασθενείς» είχε καλέσει επειδή το παράκανε τρώγοντας γύρο ντονέρ:

Τηλεφωνητής: Πείτε μου, τι ακριβώς συνέβη.

Καλών: Χθες το απόγευμα φάγαμε λίγο γύρο ντονέρ και ίσως έφαγα λίγο πιο πολύ απ’ ό,τι συνήθως. Και από σήμερα το πρωί με πονάει το στομάχι μου.

Αγνοείται μασέλα

Σε ακόμα ένα «επείγον» ένας ηλικιωμένος κάλεσε για βοήθεια αφού είχε χάσει τη μασέλα του:

Καλών: Έχω μία μασέλα στην άνω γνάθο. Πήγα να την πλύνω και έλειπε. Ακούγεται τρελό, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Λέτε να την κατάπια;

Τηλεφωνητής: Άρα, μου λέτε ότι δεν ξέρετε πού είναι η μασέλα σας.

Παραμέληση ανηλίκου

Σε ένα κωμικοτραγικό περιστατικό, ένα παιδάκι κάλεσε το ΕΚΑΒ όταν βρέθηκε σε μία άβολη κατάσταση:

Τηλεφωνητής: Έχει ο ασθενής τις αισθήσεις του;

Καλών: Ναι, εγώ είμαι, το χέρι μου έχει κολλήσει στην πόρτα.

Τηλεφωνητής: Είναι η πόρτα κλειδωμένη αυτή τη στιγμή;

Καλών: Ναι είναι κλειδωμένη. Όχι κυρία, μπερδεύτηκα, το χέρι μου έχει κολλήσει στο γραμματοκιβώτιο.

Τηλεφωνητής: Πόσο χρονών είσαι;

Καλών: Ανοίξτε το, το χέρι μου έχει κολλήσει

Ο Andy Swinburn, διευθυντής της μονάδας επειγόντων, είπε ότι «ακατάλληλες κλήσεις επιβαρύνουν επιπλέον μια ήδη υπερβολικά απασχολημένη υπηρεσία».

«Η έκκλησή μας προς το κοινό είναι να εφαρμόσει την κοινή λογική. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ μιας πραγματικής έκτακτης ανάγκης και κάτι που είναι άβολο, επώδυνο ή ενοχλητικό αλλά όχι απειλητικό για τη ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΚΑΒ,ekav