Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοκατασκοπεία

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας, συνδέοντας το Πεκίνο με εισβολές στα πληροφοριακά συστήματα της αμερικανικής κυβέρνησης. Από μεριάς της η Κίνα θεωρεί «αβάσιμες» τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Πενταγώνου.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ηλεκτρονικές εισβολές με στόχο την απόσπαση πληροφοριών στους τομείς της διπλωματίας, της οικονομίας

και της άμυνας προς ενίσχυση του αμυντικού προγράμματος της Κίνας. Παράλληλα ασκείται κριτική για την «έλλειψη διαφάνειας» στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του στρατού της Κίνας, καθώς και τις αμυντικές δαπάνες.

«Το 2012, αρκετά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένων συστημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, συνέχισαν να γίνονται στόχος εισβολών, ορισμένες εκ των οποίων φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την κυβέρνηση και το στρατό της Κίνας», αναφέρεται.

Οι υποψίες για εμπλοκή της Κίνας σε κυβερνοεπιθέσεις υπάρχουν χρόνια, εντούτοις οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει να αναφερθούν σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα