Οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή καλά κρατούν

Ειδικά κλιμάκια που απαρτίζονται από την οικονομική αστυνομία, την ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικούς επιμελητές, ξεκίνησαν, μπαράζ ελέγχων σε μαγαζιά (εστίασης, μπαρ και κέντρα διασκέδασης) που υπάρχουν υποψίες για συστηματική φοροδιαφυγή.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Αττική free press» από την Πέμπτη (25/07), πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να μπει ένας τέλος στη φοροδιαφυγή, αρχής γενομένης από φέτος το καλοκαίρι.

Τις προηγούμενες μέρες, στο στόχαστρο

βρέθηκαν κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, με μεγάλη προσέλευση θαμώνων. Οι έλεγχοι ήταν λεπτομερείς και το μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες σαφές: «Ρυθμίστε τις οφειλές σας διότι σε αντίθετη περίπτωση, οι έλεγχοι θα ενταθούν».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε τόνο προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης πως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στους ελέγχους, προκειμένου η μείωση του ΦΠΑ να περάσει στον τελικό δικαιούχο, που δεν είναι άλλος από τον καταναλωτή.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος κατήρτισαν ειδικό σχέδιο ελέγχων των επιχειρήσεων εστίασης και τροφοδοσίας, το οποίο περιλαμβάνει αφενός ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις, αφετέρου διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής.

Για τους ελέγχους αυτούς, που αναμένεται να κρατήσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, στη «μάχη» ρίχνονται 1.400 εφοριακοί, εκ των οποίων 700 στελέχη του ΣΔΟΕ και 700 υπάλληλοι εφοριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα