Οι εισαγγελείς «ξεψαχνίζουν» τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχει μπει η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στο πλαίσιο της έρευνας για οικονομικές παροχές του ΚΕΕΛΠΝΟ σε διάφορες επιχειρήσεις.

Οι εισαγγελείς είναι η δεύτερη φορά που ασχολούνται με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2015, ύστερα από προκαταρκτική και πάλι σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013. Οι κατηγορίες ήταν για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πώς εξελίχθηκε η έρευνα στην εταιρία της Νικολοπούλου

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, πραγματοποιήθηκε χθες έφοδος στα γραφεία της εταιρίας επικοινωνίας που ανήκει στην Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Οι εισαγγελείς φέρονται να κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν στην εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα. Η κα Νικολουπούλου φέρεται να έχει πληρωθεί για διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Σταυρούλας Νικολοπούλου
Η Σταυρούλα Νικολοπούλου μιλάει για αδικαιολόγητο θόρυβο σχετικά με τον έλεγχο στην έδρα της εταιρίας. Η Mindwork Buisiness Solutions με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων. Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους».
Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η δραστηριότητά της «κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων».

Η… κουβέντα Τσίπρα-Στουρνάρα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη δικαστική έρευνα στην εταιρία της συζύγου του.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησαν ότι πρόκειται για έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία έχουν εμπιστοσύνη. Συμφώνησαν επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την ΤτΕ.

Το άρθρο Οι εισαγγελείς «ξεψαχνίζουν» τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα