Οι δοκιμαστές φαγητών των «βαρόνων» του εγκλήματος

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έχουν και οι «βαρόνοι του εγκλήματος» μέσα στις φυλακές τα… προβλήματά τους. Αν και, όπως αποκαλύπτεται για μία ακόμη φορά, απολαμβάνουν όλων των ειδών τα προνόμια, που οι υπόλοιποι «φτωχοδιάβολοι» δεν βλέπουν ούτε με…κιάλια, ένας διαρκής φόβος για τη ζωή τους τούς κόβει την…όρεξη!

Αν και καλοφαγάδες οι περισσότεροι, μπροστά στο φαγητό, όποια κι αν είναι η γαστριμαργική πρόκληση, στέκονται με σκεπτικισμό και… φόβο. Τον μόνιμο, διαρκή φόβο της δηλητηρίασης από αντίπαλους ή από… άσπονδους φίλους. Για τον λόγο αυτό έχουν στην…κουστωδία, που τους ακολουθεί

πίσω από τα κάγκελα, τους προσωπικούς τους δοκιμαστές φαγητών!Δηλαδή, πρώτα γευματίζει ο συγκρατούμενος, δικός τους και…δοκιμασμένος άνθρωπος. Με το…χρονόμετρο στο χέρι, οι αρχηγοί παρατηρούν, για όσο χρόνο χρειάζεται, αν ο άνθρωπός τους παρουσιάσει τίποτε συμπτώματα δηλητηρίασης!Αν περάσει η ώρα και ο δοκιμαστής δεν… σωριαστεί στο πάτωμα με φρικτούς πόνους από δηλητήριο, τότε πιάνουν το μαχαίρι και το πιρούνι και οι «βαρόνοι»!

Δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό τους η δολοφονία με υδροκυάνιο,μέσα στη λαχταριστή μακαρονάδα του, του Θόδωρου Γρηγοράκου, στις αρχές του 2.000, μέσα στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.Το ζήτημα ανέκυψε ξανά από μια αποστροφή της περιβόητης πλέον «Λίτσας», της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία σε κατάθεση-ποταμό αποκαλύπτει τα μύρια όσα συνέβαιναν εντός των φυλακών, με διαταγές του αρχηγικού μέλους του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, εξαδέλφου της και μέχρι πρότινος συνεργάτη της Παναγιώτη Βλαστού και των συναρχηγών του.

Το μενού του στη φυλακή, είπε, περιελάμβανε σολομό, ακριβά ψάρια, κατσικίσιο γάλα και πόσιμο κολλαγόνο για την επιδερμίδα. Όμως, αποκαλύπτει η «Λίτσα», φοβόταν πάντα ο Βλαστός μη τον δηλητηριάσουν. Για τον λόγο αυτό μαγείρευε ο ίδιος, ενώ όταν δεν μπορούσε να το κάνει, για όποιο φαγητό ερχόταν απ’ έξω, είχε δυο-τρεις «δοκιμαστές φαγητών», που γευμάτιζαν και εν συνεχεία, έτρωγε και ο Βλαστός.

Την ίδια τακτική των δοκιμαστών ακολουθούσε και ακολουθεί και τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους ως συναρχηγούς του στη μαφία των φυλακών. Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2.000, όταν βρέθηκε στον Κορυδαλλό προφυλακισμένος, από τον φόβο της δηλητηρίασης γνώρισε εκεί έναν κατάδικο για υπόθεση ναρκωτικών και του ανέθεσε τη «δουλειά».Ο τότε δοκιμαστής φυλακών του… αρχηγού, μόλις απέδρασε με άδεια, ενεπλάκη στην από αέρος απόδραση του 2006 των Παλαιοκώστα-Ριτζάι, που κατηγορήθηκε ότι σχεδίασε και χρηματοδότησε το «αφεντικό» του. Σήμερα είναι καταζητούμενος μαζί με δύο ακόμη ποινικούς για την κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο το περασμένο καλοκαίρι και σωρεία άλλων αδικημάτων…

Ο φόβος των αρχηγών του οργανωμένου εγκλήματος, προαναφέρθηκε ότι εντάθηκε -πάντα υπήρχε γιατί οι «κεφαλές» αλληλοϋποβλέπονται, αφού τα λεφτά είναι πολλά- μετά τη δηλητηρίαση με υδροκυάνιο του Θόδωρου Γρηγοράκου στις φυλακές Κορυδαλλού το 2002.Ο Γρηγοράκος, που είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του στη μαφία της Ηλιούπολης και είχε δει να δολοφονούνται πριν ο πατέρας και ο αδελφός του, βράδυ Κυριακής της 27ης Ιανουαρίου του 2002 έφτιαξε μόνος μια καρμπονάρα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

Λίγη ώρα μετά το γεύμα ένιωσε φοβερούς πόνους στην κοιλιά και εν τέλει άφησε την τελευταία του πνοή. Η τοξικολογική εξέταση αποκάλυψε ότι κάποιος άλλος κρατούμενος, που εκτελούσε «συμβόλαιο» μέσα στη φυλακή, έριξε υδροκυάνιο στα μακαρόνια, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο Γρηγοράκος στα 31 χρόνια του.Αξίζει εδώ να παρατεθεί, για να μη θεωρεί ο αναγνώστης της «Αττικήfreepress» ότι όσα ακούει συμβαίνουν πρώτη φορά, ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εποχής εκείνης για να διαπιστώσει ότι δεν έχει αλλάξει… τίποτε!

Έλεγε το ρεπορτάζ: «H μαφία των φυλακών, αυτή που καταφέρνει να διατηρεί κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας με τη μαφία, που βρίσκεται και εγκληματεί εκτός φυλακών, έδρασε με τρόπο φρικτό, ψυχρό, υπολογισμένο στην περίπτωση του Θεόδωρου Γρηγοράκου, του τελευταίου μιας οικογένειας με σκοτεινή δράση». Και συνέχιζε: «Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε εντολή να καταρτιστούν νέοι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των φυλακών, θεωρώντας ότι “αυτό θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα για την εύρυθμη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς, εκτός από τους κανόνες λειτουργίας που θα θέτει, θα ορίζει με σαφήνεια τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατουμένων”»…

Οι Έλληνες «βαρόνοι του εγκλήματος» δεν είναι οι μόνοι, που δεν αγγίζουν φαγητό, χωρίς δοκιμαστή. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τα ενδότερα των φυλακών στα Διαβατά, παραπέμπουν σε σκηνές της θρυλικής ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε ο «Νονός» με τον ΜάρλονΜπράντο στον ρόλο του Δον Κορλεόνε.

Ο Εσκομπάρ της Ευρώπης, οι πέντε σωματοφύλακες και ο προσωπικός μάγειρας

Αφορούσαν τον τρόπο διαβίωσης Γεωργιανού κρατούμενου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές «Εσκομπάρ της Ευρώπης». Συνελήφθη στη χώρα μας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε σε τουλάχιστον πέντε χώρες της Ευρώπης. Ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας του (έχει υποστεί εγκεφαλικό), μετάγεται συχνά στο νοσοκομείο. Στις φυλακές όμως είναι «αρχηγός», όπως ακριβώς τον αποκάλεσε στο δικαστήριο Ισπανός αστυνομικός.Σωφρονιστικοί και κρατούμενοι επιβεβαίωσαν ότι κρατείται μαζί με ακόμη ένα άτομο και όταν προαυλίζεται συνοδεύεται πάντα από τουλάχιστον πέντε, πιστούς συγκρατούμενους, για λόγους ασφαλείας.Κρατούμενοι αποκάλυψαν ότι ο Γεωργιανός μεγαλοκακοποιός στα Διαβατά διαθέτει «προσωπικό μάγειρα». Όπως επιβεβαίωσαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με την επίκληση των προβλημάτων υγείας, ο 52χρονος δεν τρώει το ίδιο φαγητό με τους άλλους κρατούμενους, αλλά προβλέπεται ειδικό μενού. Άλλωστε, ένας μάγειρας θεωρείται άνθρωπός του. Το φαγητό, παρότι προέρχεται από δικό του πρόσωπο, δεν το τρώει εάν προηγουμένως δεν το δοκιμάσει ένας εκ των συντρόφων του, όπως τουλάχιστον έχει διαδοθεί στις φυλακές. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή απόπειρας δηλητηρίασής του.

Και ο «τσάρος» της Ρωσίας Πούτιν έχει τον προσωπικό του δοκιμαστή

Δεν είναι μόνο οι «βαρόνοι του εγκλήματος». Είναι και πλείστοι πολιτικοί ηγέτες, που έχουν το φόβο, για δικούς τους λόγους, ότι κάποιος θα τους δηλητηριάσει το φαγητό.Η είδηση έρχεται από τον βρετανικό «Independent» και αναφέρεται στον δοκιμαστή φαγητών… πλήρους απασχόλησης που εργάζεται στο Κρεμλίνο, με αποστολή να δοκιμάζει τα φαγητά προτού σερβιριστούν στον σύγχρονο «τσάρο» της ρωσικής πολιτικής σκηνή ΒλάντιμιρΠούτιν.Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση στο Λονδίνο του κλαμπ των σεφ που μαγειρεύουν για λογαριασμό ηγετών του κόσμου. Όταν είχε έρθει ο Πούτιν στη χώρα μας, αποκάλυψε άνθρωπος που γνωρίζει, είχε φέρει μαζί του ολόκληρη κουστωδία, από γραμματείς και συνεργάτες μέχρι… δοκιμαστές φαγητών.

Η γυναίκα που έκλαιγε από χαρά, όταν διαπίστωνε ότι ζούσε μετά από δοκιμή στο φαγητό του Χίτλερ

Και ενώ αυτά είναι ενδεικτικά μόνο του φόβου της δηλητηρίασης και της εξόντωσης κάποιων πολιτικών ηγετών και βέβαια των περισσότερων «βαρόνων του εγκλήματος», η ιστορία δείχνει ότι και ο Χίτλερ είχε την προσωπική του δοκιμαστή φαγητού. Στα βαθιά της γεράματα, η Γερμανίδα MargotWolk αποκάλυψε ότι, όταν διαπίστωνε, ώρες μετά το γεύμα που δοκίμαζε, ότι ήταν… ζωντανή, έκλαιγε από τη χαρά της. Μέχρι το επόμενο γεύμα…

Είναι η μοναδική από τα 15 κορίτσια που είχαν προσληφθεί για παρόμοιες δουλειές, η οποία έχει επιζήσει. Οι υπόλοιπες έπεσαν από τις σφαίρες του Κόκκινου Στρατού τον Ιανουάριο του 1945. «Το φαγητό δεν είχε ποτέ κρέας, ήταν πάντα χορτοφαγικό», δήλωσε σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού του Βερολίνου RBB. «Υπήρχαν επίμονες φήμες πως οι Βρετανοί θέλουν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ.Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Μας έδιναν ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά. Μερικά από τα κορίτσια έκλαιγαν από την πρώτη μπουκιά, που έβαζαν στο στόμα τους. Φοβόντουσαν τόσο. Έπρεπε να φάμε όλη τη μερίδα που μας έβαζαν. Μετά περιμέναμε μια ώρα και κάθε φορά τρέμαμε για το αν θα αρρωστήσουμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά η MargotWolk.

Keywords
το φως, πιρούνι, τραπεζες, διστομο, καλοκαιρι, σωρεία, συμμετοχή, μακαρονια, δραση, φως, συλληψεις, independent, σεφ, ρυζι, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, παναγιωτης βλαστος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, χωρες της ευρωπης, χωρες, αδεια, βημα, γυναικα, λονδινο, σεφ, φημες, φως, χιτλερ, ψαρια, ωρα, αξιζει, ανθρωπος, ατομο, βλαστος, βραδυ, βρισκεται, γαλα, φαγητο, φαγητα, διευθυνση, δηλητηριο, δειχνει, ειπε, επρεπε, ερχεται, ετων, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, καγκελα, καρμποναρα, κοκκινου, λεφτα, λειτουργια, λογο, μαφια, ρεπορτερ, μυαλο, παντα, κοιλια, πιρούνι, πνοη, πουτιν, προβληματα, ρολο, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνες, στομα, συγχρονο, σωρεία, το φως, φυλακη, συμπτωματα, φοβος, φορα, χερι, χαρα, ωρες, δικαιωματα, δουλειες, φυλακες, ηγετες, χωρα, κρεας, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, σκηνη, τραπεζα, τρωει, υγειας
Τυχαία Θέματα