Οι δεκαπέντε της Προανακριτικής

Ορίσθηκε η 15μελής Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» που θα κληθεί να εξετάσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόεδρος θα είναι ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Από τη ΝΔ εκτός του κ. Μαρκογιαννάκη, θα συμμετέχουν οι: Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής, από το ΠΑΣΟΚ οι Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Σαλτούρος, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καπερνάρος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας και από τη Χρυσή Αυγή ο Μιχάλης Αρβανίτης. Επίσης, από τους ανεξάρτητους βουλευτές, θα συμμετέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού σήμερα (Δευτέρα) τη σκυτάλη παίρνει η συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού.

Από το γραφείο των δύο οικονομικών εισαγγελέων απεστάλη κλήση για σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση στη δικηγόρο, η εμπλοκή της οποίας προέκυψε από τις έγγραφες εξηγήσεις που παρείχε ο κ. Διώτης για το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους του, του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε ο πρώην εισαγγελέας, που κλήθηκε με αφορμή το στοιχείο που προέκυψε ότι ενόσω ήταν στην κατοχή του το «στικάκι» Παπακωνσταντίνου αντιγράφηκε, αναφέρει ότι ζήτησε από την συνεργάτιδά του να τον βοηθήσει στην επίμαχη εγγραφή. Μάλιστα, ο κ. Διώτης αναφέρει ότι την παρακάλεσε του να αγοράσει η ίδια ένα «στικάκι».

Ο κ. Διώτης αναφέρει επίσης ότι αφού μελέτησε το υλικό που περιείχε το αρχείο και αφού τοποθέτησε σε φάκελο το ένα στικάκι, ζήτησε από την δικηγόρο να τον ενημερώσει πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του USB, στην οποία προέβη ο ίδιος αμέσως.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή θα συνεχίσουν την έρευνά τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα