«Οι χοντροί είναι βλάκες»: Φυλλάδιο Μητροπολίτη Αμβρόσιου κατά Φίλη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλος έχει ξεσπάσει για το φυλλάδιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου που είναι κατά του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Μιλώντας, χθες, στο ελληνικό κοινοβούλιο ο υπουργός Παιδείας σχολίασε το φυλλάδιο στο οποίο εμπεριέχονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης είπε ότι στο επίμαχο φυλλάδιο αναγράφεται ότι οι χοντροί είναι βλάκες. Το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πώς αυτές οι αναφορές αυτές δεν θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για διάφορους λόγους μπορεί να είναι υπέρβαροι.

Τι

είπε ο Φίλης για τον Μητροπολίτη

Ο υπουργός Παιδείας κατήγγειλε ότι ο Μητροπολίτης παρακινεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής να του επιτεθούν και ζήτησε από την Εκκλησία να εξετάσει το θέμα πιο στενά γιατί αυτά τα φαινόμενα θίγουν περισσότερο την εκκλησία και όχι τον ίδιο.

«Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και κατάρα να σαπίσει το χέρι μου, ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους αλλά συμπλήρωσε πως κάποιος ή κάποιοι “λεβέντες” μπορεί να ακούσουν αυτές τα κατάρες και προτροπές του κ. Αμβροσίου που είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή γλυκιά ελπίδα του έθνους…» δήλωσε ο κ.Φίλης.

Τι απεικονίζει το φυλλάδιο

Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μοίρασε το φυλλάδιο που τον απεικονίζει σαν να κοιμάται στη Βουλή ενώ αναγράφονται προσβλητικά σχόλια όπως «οι χοντροί είναι βλάκες».

Συγκεκριμένα, μέσω των φυλλαδίων, ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας χαρακτηρίζεται «ταλαίπωρος άνθρωπος, ελλειμματικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθής σε κάθε ιερό και όσιο». Καλείται, μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων».

Ο Αμβρόσιος υποστηρίζει ότι «ο Φίλης δεν είναι… Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας».

Αίσθηση προκαλεί το ρητό «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», δηλαδή «το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου».

Το άρθρο «Οι χοντροί είναι βλάκες»: Φυλλάδιο Μητροπολίτη Αμβρόσιου κατά Φίλη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα