Οι αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. για του πλειστηριασμούς

Την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαινομενικά ανακρούουν πρύμνα μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η

αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή λογική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων», προσθέτει μεταξύ άλλων το κόμμα της Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΑΡ
«Στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελεί υποχρεωτική επιλογή της πολιτείας», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.
«Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρεθούν από την άρση των πλειστηριασμών μόνο οι επιτήδειοι, εάν δεν συνοδεύεται από πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκυμονεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει στρώματα της κοινωνίας που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση της Αγ. Κωνσταντίνου.

ΑΝ.ΕΛ.
«Ενώ το δίδυμο ΣαμαράΒενιζέλου υποσχέθηκε φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τελικά πατάει γκάζι και με διαδικασίες fast track ανάβει πράσινο φως στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, ο οποίος δεν πρόκειται πλέον να δεχθεί παθητικά τη μνημονιακή του μοίρα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα