Οι αλλαγές στη ζωή των Αθηναίων λόγω της επίσημης επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στους ρυθμούς του «θηρίου», του ανώτατου προσκεκλημένου και των πεντακοσίων συνοδών του, μπαίνει η ζωή στην πρωτεύουσα από το πρωί της Τρίτης.


Όπου «θηρίο», η… εξωγήινη Cadillac One, η θωρακισμένη λιμουζίνα, που αντέχει ακόμη και σε πυραυλική επίθεση(!), «ανώτατος προσκεκλημένος», ο απερχόμενος πρόεδρος της υπερδύναμης των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και «συνοδοί», οι πεντακόσιοι πράκτορες-σκιές

του, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Καθώς τα πολιτικά οφέλη της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα αυξομειώνονται ανάλογα με την οπτική και τις προσδοκίες ενός εκάστου και βέβαια της Κυβέρνησης, εκείνο που σίγουρα θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών, είναι η παρουσία του Τρίτη και Τετάρτη.

Για να καταλάβει κανείς τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή, πρέπει να γνωρίζει, ότι στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ,που εκπόνησαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, προβλέπεται «αποστείρωση» της διαδρομής, που πρόκειται να ακολουθήσει η πομπή του Προέδρου και διακοπή της κυκλοφορίας στην ίδια διαδρομή και τις καθέτους της, ίσως μέχρι τρίτης παράλληλης, μισή ώρα πριν από την εκκίνηση!

Ο σχεδιασμός που έκαναν οι ΄Ελληνες αξιωματικοί, που είχαν μπροστά τους τα πλάνα από τις επισκέψεις Μπιλ Κλίντον, Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, προέβλεπε αρχικά δύναμη 3.000 αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, για την υλοποίηση των μέτρων.

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών ανεβάζουν τον αριθμό των αστυνομικών στους 4.500 άνδρες και γυναίκες. Αιτία γι αυτό, η τρομοκρατική επίθεση που εξαπολύθηκε στη γαλλική πρεσβεία με εκτόξευση χειροβομβίδας.

Αν και η ενέργεια ούτε καν παράτολμη δεν χαρακτηρίζεται από ψύχραιμους αναλυτές, αφού χρειάστηκε μόνο θράσος από τους δράστες.

Κι αυτό δεδομένου ότι γνώριζαν ότι η «καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή» διαθέτει σχεδόν μόνο στατικές φρουρές, που δεν μπορούν να κινηθούν και να καταδιώξουν!

Αυτή ήταν και η αχίλλεια πτέρνα του αστυνομικού σχεδίου, το οποίο αλλάζει άρδην.

Περισσότερες εποχούμενες περιπολίες, μείωση των στατικών και επιτήρηση των λεγόμενων «στόχων».

Στα της παραμονής Ομπάμα, να υπενθυμίσουμε ότι κάθε σημείο στο οποίο πρόκειται να… πατήσουν οι ρόδες του «Θηρίου», θα εξερευνάται εξονυχιστικά από ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της περίφημης ομάδας Κ9.

Στις ταράτσες των κτιρίων κατά μήκος των διαδρομών θα βρίσκονται ακροβολισμένοι και με το δάχτυλο στη σκανδάλη άνδρες της ΕΚΑΜ,σε στυλ ελεύθερων σκοπευτών, επιτηρώντας από πολύ πιο πριν κάθε ύποπτη διέλευση.

Σημαντική σ’ αυτό θα είναι η βοήθεια από… αέρος, αφού από τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ μέσω και θερμικών καμερών θα γίνεται «ζουμ» στην πάρα μικρή ύποπτη κίνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις τελευταίες συναντήσεις Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων, αποφασίστηκε η μείωση του χρόνου παραμονής του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου σε σημεία ιδιαίτερα, που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους, γι αυτό και οι περισσότερες από τις επαφές του θα είναι σε κλειστούς και απόλυτα ελεγχόμενους χώρους.

Το συνηθίζουν οι άνδρες της ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου. Δεν δίνουν όλα τα στοιχεία σε ξένες αστυνομίες του προγράμματος από την αρχή αλλά σταδιακά για λόγους αποκλεισμού… διαρροών.

Τα μοναδικά «σίγουρα» σημεία, που έχουν δώσει οι Αμερικανοί, είναι το ξενοδοχείο διαμονής, που φαίνεται να είναι στα Νότια Προάστια και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και το Μουσείο της.

Πολύς λόγος έγινε για τη ματαίωση της αρχικά εκπεφρασμένης επιθυμίας του Μπάρακ Ομπάμα να εκφωνήσει λόγο στην Πνύκα.

Το σχέδιο φαίνεται να εγκαταλείπεται, αλλά όχι με υπαιτιότητα των ελληνικών αρχών αλλά εξ αιτίας υπαναχώρησης των Αμερικανών αξιωματούχων για τους δικούς τους λόγους.

Οι ελληνικές αρχές εγγυώνται απόλυτα την ασφάλεια του ξένιου επισήμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, θα φθάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το Air Force One, το πιο φημισμένο αεροσκάφος παγκοσμίως και σύμβολο του εκάστοτε «πλανητάρχη».

Πρόκειται για το πιο ακριβό μεταφορικό μέσο στον κόσμο, το οποίο μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια σε κάθε σημείο του πλανήτη τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ, παρέχοντας του ανέσεις όπως :

Μεγάλη σουίτα, άνετο προσωπικό γραφείο και αίθουσα συσκέψεων. Η
αυτονομία του φτάνει τα 6.100 ναυτικά μίλια, μπορεί να ανεφοδιαστεί στον αέρα και διαθέτει προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα. ΄Εχει δυνατότητα φιλοξενίας 70 ατόμων στα συνολικά τρία επίπεδα που διαθέτει το αεροσκάφος.

Το ακολουθούν άλλα δύο! Κάθε ένα από τα Air Force One διαθέτει μία μικρή, αλλά πλήρη νοσοκομειακή μονάδα, ηλεκτρονικά αντίμετρα και βαριά θωράκιση για την παροχή προστασίας στην περίπτωση αντιμετώπισης ηλεκτρομαγνητικού παλμού κατά τη διάρκεια τυχόν πυρηνικής επίθεσης, κατάρριψης drones και αντιμετώπισης οιασδήποτε τυχούσας απειλής στον αέρα.

Το άρθρο Οι αλλαγές στη ζωή των Αθηναίων λόγω της επίσημης επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα