Οι αγρότες «οργώνουν» το κέντρο της Αθήνας

Στο Σύνταγμα βρίσκεται η πορεία των αγροτών, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών συμμετέχουν και παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αλλά και αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.

Στον χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκε και ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ είναι

στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ», σχολίασε ζητώντας εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα προκειμένου να σταματήσει ο μαρασμός του αγροτικού κόσμου.

Επίσης στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Σε ομιλία του ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας τόνισε ότι «με τα νέα μέτρα και συνολικά της προσαρμογές της νέας Κοινής Υπυργικής Απόφασης επιτείνεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις εισφορές στον ΟΓΑ».

Στην πλατεία Βάθη έχει επίσης διοργανωθεί μουσική συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη κ. Θ. Μπακαλάκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα