Οι αυτοκινητόδρομοι θέμα της συνάντησης Χρυσοχοϊδη με Χαν και Αλμούνια

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συναντήθηκε με τους επιτρόπους για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, με κεντρικό ζήτημα την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, στις συναντήσεις σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και οι κοινοτικοί επίτροποι υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Παράλληλα, δύο θέματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα: Πρόκειται πρώτον για τον τομέα του ανταγωνισμού και ειδικότερα τη συμβατότητα των κρατικών ενισχύσεων και δεύτερον την εξεύρεση κονδυλίων για την κοινοτική χρηματοδότηση, μέσα από τη διαδικασία της αναθεώρησης προγραμμάτων.

Σχετικά με το θέμα της αναθεώρησης των προγραμμάτων, ζητούμενο είναι να επιλυθεί το θέμα της μεταφοράς πόρων μεταξύ επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Για την Επιτροπή παραμένει ρεαλιστικός ο στόχος το όλο θέμα να έχει επιλυθεί εντός του Οκτωβρίου.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα επόμενα βήματα, οι ευρωπαίοι περιμένουν το προσεχές διάστημα από τις ελληνικές αρχές στοιχεία για την διαδικασία αναθεώρησης των προγραμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα