Οδηγίες του Μαξίμου για μη χαλάρωση

Σε κατάσταση εγρήγορσης καλεί το Μαξίμου τους υπουργούς και τον Αύγουστο, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι, εν όψει των συζητήσεων με την τρόικα το Σεπτέμβριο.
Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας/ απολύσεων, καθώς και οι άλλες μεταρρυθμίσεις, υπό το φως και των παρατηρήσεων της έκθεσης του ΔΝΤ. Αυτά, μεταφέρθηκαν και στο

υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 1ης Αυγούστου.

«Δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, καθώς τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες».
«Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος», τόνισε, ενώ ζήτησε για όσους σκοπεύουν να κάνουν χρήση ολιγοήμερων διακοπών, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου να συνεννοηθούν με τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο.
«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί», είπε ο πρωθυπουργός και έκανε ιδιαίτερη μνεία προς τα υπουργεία που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις σημειώνοντας ότι «ει δυνατόν να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι τέλος Αυγούστου».
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης, οι προτεραιότητες και οι στόχοι ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 και η πλήρωση των κενών θέσεων των προέδρων και αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους και τις προτεραιότητας της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ κατά τον πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα