«Όχι» της Μόσχας σε Ερντογάν για συνάντηση με Πούτιν

Τέλος στην πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί στο Παρίσι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έβαλε η ρωσική πλευρά. «Δεν προβλέπεται συνάντηση στο Παρίσι», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου που δεν άφηναν πλέον κανένα περιθώριο στην τουρκική διπλωματία και στον ίδιο τον Ερντογάν που ψάχνει πλέον τρόπο να μειώσει την ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, χωρίς ωστόσο να ζητήσει και συγγνώμη, όπως απαιτεί η Ρωσία.

Ο Ντμίτρι

Πεσκόφ, πληροφόρησε τους εκπροσώπους του Τύπου ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδεχομένως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης και πέραν αυτού ουδέν για την Άγκυρα.

Πλέον η ρήξη φαίνεται ότι είναι οριστική καθώς η Ρωσία δεν θα δεχθεί πλέον ούτε μια πιθανή έκφραση συγγνώμης από την Άγκυρα, ενώ όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, έχει «διαγράψει» από συνομιλητή της τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι η κατάρριψη του μαχητικού τους δεν έγινε τυχαία και ότι οι Τουρκομάνοι αντάρτες ήταν έτοιμοι προκειμένου να συλλάβουν τους πιλότους, όμως αυτοί προχώρησαν στη θανάτωση του ενός στον αέρα, ενώ τον άλλον διέσωσαν Ρώσοι κομάντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα