«Όχι» της κυβέρνησης σε απολύσεις και μειώσεις μισθών

Τα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους συζήτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση θα δεσμευτεί, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, καθώς και ότι θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» η άρνηση για περαιτέρω μειώσεις μισθών και απολύσεις στο δημόσιο.

Πάντως,

από την πλευρά του, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Ασμουνσεν τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας είναι βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» και διαμήνυσε ότι «πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης». «Αν θέλει κανείς να παραμείνει στην Ευρωζώνη, υπάρχει μόνο μία στρατηγική, αυτή της εσωτερικής υποτίμησης μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και την αγορά αγαθών και υπηρεσιών», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Άσμουσεν ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα