Ο ξένος Τύπος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ρατσισμό

Δημοσίευμα του Γκάρντιαν μιλά για αδυναμία αντιμετώπισης της βίας της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει βρεθεί υπό πρωτοφανή πίεση να πατάξει τα ρατσιστικής φύσης εγκλήματα», δηλαδή «τις επιθέσεις κατά μεταναστών από τους νεοναζί».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης σχολιάζει ότι η Χρυσή Αυγή

δεν είναι εφήμερο φαινόμενο ούτε μονάχα το προϊόν της ελληνικής οικονομικής κρίσης. «Υπάρχει κάτι αρρωστημένο στην ελληνική κοινωνία, το οποίο εκφράζει η Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζει ο καθηγητής, προειδοποιώντας ότι η οργάνωση είναι πιθανό να αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικούς πόρους μέσα από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η εφημερίδα τονίζει ότι πλέον οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε να έχουν προκαλέσει την κατακραυγή των ελληνικών αρχών από ευρωπαϊκά όργανα για την ανεπαρκή αντίδρασή τους.

Τέλος, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι οι συντηρητικοί κυβερνώντες φοβούνται πως η νομοθεσία που προτείνουν οι αριστεροί εταίροι θα αποξενώσει περαιτέρω παραδοσιακούς ψηφοφόρους που έχουν μετατοπιστεί προς τη Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα