«Ο Τσάβες έχει επίγνωση της κατάστασής του»

Επίγνωση των δυσκολιών της μετεγχειρητικής του κατάστασης, έχει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, Νίκολας Μαντούρο, παρά το γεγονός ότι πριν από δυο μέρες διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την κατάσταση της υγείας του Τσάβες να έχει επιδεινωθεί.

Ο Μαντούρο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur, ότι είδε δύο φορές τον Τσάβες

και μίλησε μαζί του.

"Εξακολουθεί να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, συνεχίζει τις θεραπείες του, η κατάσταση είναι περίπλοκη...ορισμένες φορές υπάρχει βελτίωση, ορισμένες άλλες είναι σταθερή", πρόσθεσε.

Ο Μαντούρο, ο οποίος είναι και υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας μετέβη στην Κούβα στις 29 Δεκεμβρίου και μια ημέρα αργότερα διέκοψε τις προετοιμασίες για την καινούργια χρονιά, ανακοινώνοντας πως "υπήρξαν περιπλοκές στην κατάσταση της υγείας του προέδρου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού".

Στις 10 Ιανουαρίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Ούγκο Τσάβες ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, κάτι που μετά τις πρόσφατες εξελίξεις καθίσταται αδύνατο.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα αν ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος ή ο πρόεδρος της Βουλής και μετά προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα