Ο Τραμπ το παραδέχτηκε: «Εγώ τους είπα να κόψουν τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστών»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά την απόφαση των χωρών του Κόλπου να κόψει κάθε δεσμό με το Κατάρ, πολλοί ήταν οι διεθνείς αναλυτές που υποστήριξαν πως πίσω από τον αποκλεισμό κρύβεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είδαν μάλιστα, το φυτίλι άναψε μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Σαουδική Αραβία.

Μετά τις φήμες, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ομολόγησε ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διακοπή των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ομολόγησε πως «Κατά τη διάρκεια

του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε!»

During my recent trip to the Middle East I stated that there can no longer be funding of Radical Ideology. Leaders pointed to Qatar – look!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 6, 2017

Αμέσως μετά την επίσκεψη του Τραμπ, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν Αμπντουλαζίζ ξεχώρισε το Ιράν ως βασικό χορηγό της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγόρησαν το Κατάρ πως υποδαυλίζει τις προσπάθειες απομόνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Τα μέσα, οι κληρικοί ακόμα και πολλοί celebrities, ξεκίνησαν μια επίθεση εναντίον του Σεΐχη του Κατάρ.

Το άρθρο Ο Τραμπ το παραδέχτηκε: «Εγώ τους είπα να κόψουν τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστών» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα