Ο Σαββίδης επενδύει

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει!

Μετά την καταιγιστική ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στη Βουλή … υπερκεράστηκε κάθε εμπόδιο για την επένδυση του στο συγκρότημα του Ξενία του Παλιουρίου. Αν κι είχε κερδίσει τον διαγωνισμό ο «τσάρος» της Τούμπας προέκυψαν – από το … πουθενά – εμπόδια τα οποία σταμάτησαν την αναμόρφωση της μαγευτικής περιοχής στην Χαλκιδική.

Έτσι λοιπόν, μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου και του περιβάλλοντος του στις ακτές του Τορωναίου κόλπου, ανάμεσα στο

Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη.

Η επένδυση αφορά έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, στην οποία βρίσκεται ότι απέμεινε από το κόσμημα του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ. Το κτίσμα παρέμενε αναξιοποίητο δεκαετίες. Από τα 300 στρέμματα τα 211 είναι αξιοποιήσιμα βάση του πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής.

Ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας θα κατασκευάσει πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Η χρήση τους – σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού – ανήκει ήδη για 99 χρόνια στην εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Η δυναμική παρουσία κι η καταιγιστική ομιλία του στη Βουλή άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για την επένδυση του. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εμπόδια από το … πουθενά κλείνουν τον δρόμο σε επενδύσεις του «τσάρου» της Τούμπας!

Παράδειγμα; Η κατασκευή αθλητικού Κέντρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Θέρμη. Με την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας και την αναμόρφωση της περιοχής. Είναι ένα θέμα το οποίο ίσως, επηρεάσει και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

πηγη:pamesports

Keywords
Τυχαία Θέματα