Ο Σαμαράς, η Μέρκελ, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο…. Βουκεφάλας

Το γεύμα που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Ελληνική αποστολή ήταν η αφορμή να «βρεθούν» στο ίδιο τραπέζι εκτός από τους δύο ηγέτες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο… Βουκεφάλας.

Συγκεκριμένα η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το φαγητό που τάιζε ο Μέγας Αλέξανδρος το θρυλικό άλογό του, τον Βουκεφάλα με αφορμή το

γλυκό κρέμα με ιπποφαές που προσέφερε -μεταξύ πολλών άλλων- η κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα» τα μέλη της ελληνικής αποστολής πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι η ιστορία αναφέρει ότι με κάτι τέτοιο ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα. Εκτός λοιπόν από οικονομικά θέματα, υπήρξε και ιστορική ενημέρωση της κ. Μέρκελ και του επιτελείου της.

Όσο για το υπόλοιπο μενού του γεύματος περιελάμβανε: Λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια. Ακολούθησε το κύριο πιάτο με καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και πατατούλες Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού.

Μετά ήρθε το γλυκό με το ιπποφαές και εν συνεχεία σερβιρίστηκαν καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ… μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα