Ο ποδηλάτης ήταν ο… διαρρήκτης

Έψαχναν νυχθημερόν τον «διαρρήκτη με το ποδήλατο» και τον βρήκαν, αφού όμως είχε προλάβει, «πατώντας πετάλι» κοντά δύο χρόνια, να πλησιάσει και να εισβάλει σε μία… ντουζίνα μονοκατοικίες της Κατερίνης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από κάθε διαπίστωση παραβίασης μονοκατοικίας και αφαίρεσης μετρητών και αντικειμένων αξίας, που καταγγελλόταν στην Αστυνομία, υπήρχε και μία πληροφορία ότι κάποιοι είδαν έναν ποδηλάτη να…ξαποσταίνει κοντά στα σπίτια, να τον χάνουν από τα μάτια τους και να  φεύγει  στη συνέχεια! Αλλά, δεν είχαν άλλα στοιχεία, αν συνδεόταν και με τις εισβολές. Μετά από λεπτομερή  έρευνα

των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες στην πρωτεύουσα του Νομού , που έγιναν, λέει η Αστυνομία, την τελευταία διετία.

Για την υπόθεση, συμπληρώνει, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Πόρτες, παράθυρα

Οπως προέκυψε από την έρευνα, συνεχίζουν οι αστυνομικοί,  «ο προαναφερόμενος άνδρας, επιβαίνοντας σε ποδήλατο, εντόπιζε κατοικίες, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα». Η δράση του πάνω στο ποδήλατο, ήταν πλούσια, καθώς στην Κατερίνη εκατοντάδες πολίτες παίρνουν μέρος από την αρχή κάθε άνοιξης σε μεγάλες «γιορτές του ποδηλάτου», που περιλαμβάνουν και εκμάθηση, αλλά και ποδηλατοβόλτες πολλών χιλιομέτρων. Ετσι, ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατο, για να προσεγγίζει τους στόχους, βέβαιος ότι έχει εξασφαλίσει τη σωστή «λεζάντα» σε μια ποδηλατούπολη (!) και κανείς δεν θα υποψιαζόταν τα απώτερα σχέδιά του!

Πάνω από 25.000 ευρώ η “λεία”

Έτσι, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, από τις 12  διαρρήξεις, που διέπραξε  σε μονοκατοικίες, αφαίρεσε, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ, όπως και κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων-ιδιοκτητών η ενοικιαστών των μονοκατοικιών.

Σε έρευνα, που έγινε στην οικία του, σε περιοχή της Πιερίας, πληροφορεί η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του. Επίσης, από την οικία κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Η έρευνα των αστυνομικών, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Δηλαδή αν έχει προσεγγίζει με το ποδήλατο κι άλλες κατοικίες, που, έστω, δεν είναι, κατ’ ανάγκην, μονοκατοικίες! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο ποδηλάτης ήταν ο… διαρρήκτης,