Ο Π. Σκουρλέτης απέρριψε νέο αίτημα για επένδυση στις Σκουριές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με σημερινή απόφασή του εμποδίζει για ακόμα μια φορά την επένδυση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ειδικότερα αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» προκειμένου να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου.

Η Ελληνικός Χρυσός ζητούσε να δοθεί

έγκριση για την επένδυση της εταιρείας στις Σκουριές. Η εταιρεία μεταξύ άλλων προέβαλε τη θέση ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/15 του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ). Αντίθετα, στην απορριπτική του απόφαση ο υπουργός τονίζει ότι η απόφαση «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Πηγές της Ελληνικός Χρυσός, σχολιάζοντας την απόφαση Σκουρλέτη, αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι «άκρως αποθαρρυντικό για τον Καναδό επενδυτή ενώ τονίζουν ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ».

Το άρθρο Ο Π. Σκουρλέτης απέρριψε νέο αίτημα για επένδυση στις Σκουριές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα