Ο Ολυμπιακός «προσγειώθηκε» στo… Europa League

Όνειρο ήταν και πάει. Ο επόμενος αγώνας θα σηματοδοτήσει την τελευταία παρουσία του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση του Champions League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, αγωνιζόμενοι εκτός έδρας κόντρα στη Σάλκε. Η ήττα με σκορ 1-0 οδηγεί τον Ολυμπιακό στο Europa League,

όπου ελπίζει να κάνει μία αξιοσημείωτη παρουσία, καθώς και αξιόλογο δυναμικό έχει αλλά και δίψα για διάκριση.

Κόντρα στη Σάλκε, ο Ολυμπιακός περιορίστηκε γενικά σε παθητικό ρόλο, αφήνοντας τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργούν ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι το 77ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα, έχοντας ως στυλοβάτη τον τερματοφύλακα Κάρολ, ο οποίος διόρθωνε τα όποια αμυντικά λάθη. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένα μακρινό σουτ του Φουκς «μπλόκαρε» τον Κάρολ και ξεμπλόκαρε τους Γερμανούς, οι οποίοι τελικά πανηγύρισαν έντονα τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουχς, Τζόουνς, Νόισταντερ, Φαρφάν, Χόλτμπι (71' Πούκι), Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Χούντελαρ (90+1' Μάρικα).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (81' Ιμπαγάσα), Γκρέκο (65' Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα